Atpūtniekus Nicas pludmalēs apgrūtina jūras krasta erozija

Vienā no iecienītākajiem brīvdienu galamērķiem Francijā atpūtnieki sākuši sūdzēties par pārāk sarežģītu iekļūšanu un izkļūšanu no Vidusjūras – oļu pludmale Nicā izskalota tiktāl, ka daļa peldētgribētāju jūru spiesti pamest četrrāpus.

Vairāki atpūtnieki apgalvo, ka Nicas pludmalēs viļņi bieži izveido "oļu sienu", kas pamatīgi apgrūtina ne vien iekļūšanu, bet arī izkļūšanu no ūdens. Tā, piemēram, kāds 72 gadus vecs peldētājs vietējam laikrakstam "Nice-Matin" skaidrojis: "Esmu pieradis pie smilšu pludmalēm, un stāva šķēršļa pievārēšana, iznākot no jūras, man ir kas nebijis. Tas ir ļoti grūti." Savukārt kāds cits atpūtnieks brīdinājis, ka neērtā pludmale var kļūt par cēloni sastiepumiem un lūzumiem, turklāt viņš uzskata, ka stāvais krasts var novest pat pie slīkšanas gadījumiem.

Lai gan Nicas pludmales, kas veido daļu Franču Rivjēras, uzskatāmas par prestižu brīvdienu galamērķi, vietējie iedzīvotāji sūdzas, ka atbildīgās personas nerīkojas, lai novērstu krasta eroziju. Tiesa, šovasar ik rītu pludmales sākuši līdzināt buldozeri, tomēr laikā, kad tur ierodas tūristu pūļi, viļņu dēļ jau izveidojusies jauna "siena", tā vēsta "Nice-Matin".

Jāpiebilst, ka jūras krasta erozijas problēma Nicā gan nav nekas jauns – Francijas varasiestādes vietējās pludmales centušās līdzināt jau izsenis. Taču nu šķiet, ka plūdmaiņu un ziemas vētru dēļ situācija varētu tikai pasliktināties, tādēļ kāds vietējais iedzīvotājs ierosinājis pludmalē no jauna ieviest drošības virves, lai palīdzētu peldētājiem izkļūt no ūdens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.03733683sec.