Barselonā plāno būvēt pasaulē pirmo sporta tematisko atrakciju parku

Laba fiziskā sagatavotība parasti nav priekšnosacījums atrakciju parka apmeklējumam – stāvēšana rindā, iekāpšana atrakcijas vagoniņā un kliegšana pilnā balsī, domājams, neprasa profesionāla atlēta spēku, izturību un veiklību.

Tiesa gan, situācija varētu būt nedaudz citāda pasaulē pirmajā atrakciju parkā ar sporta tematiku, kuru iecerēts būvēt 1992. gada Barselonas Olimpisko spēļu norises vietā. Projekta autori parka apmeklētājiem piedāvās izjust, ko nozīmē sacensties ar Useinu Boltu 100 metru sprinta distancē.

Atrakciju parks "Open Camp", kas durvis varētu vērt 2015. gadā, interesentiem piedāvās vairāk kā 50 "virtuālus piedzīvojumus, kas saistīti ar teju ikkatru sporta veidu", tā norāda Barselonas tūrisma amatpersonas. Tiesa, patlaban tiek izpaustas vien virspusējas detaļas par to, kā parka apmeklētāji varēs mēroties spēkiem ar pasaules labākajiem sportistiem, tomēr nelielu ieskatu sagaidāmajā sniedz sākotnējais projekta reklāmas video. Tā kadros redzami, piemēram, "peldēšanas simulatori" un atrakcija ar vēja tuneli, kas, kā var noprast, ļauj imitēt tramplīnlēkšanu. Turklāt parka "Open Camp" atrakcijas interesentiem ļaus ne vien piedalīties, bet arī uzvarēt – tiek solīts ik dienu rīkot īpašu medaļu pasniegšanas ceremoniju.

"Apmeklētājiem būs iespēja uz brīdi kļūt par profesionāliem futbolistiem, noskriet 100 metru distanci, sacenšoties ar Useinu Boltu, kā arī no jauna un gluži kā realitātē izdzīvot vēsturiskus Olimpisko spēļu momentus, piedaloties arī medaļu pasniegšanas ceremonijās," norāda projekta autori. Tāpat tiek piebilsts, ka jauno atrakciju parku iecerēts būvēt ar nolūku piešķirt jaunu dzīvību "nolaistajām" sporta pasākumu norises vietām, kur 1992. gadā tika rīkotas Barselonas Olimpiskās spēles.

Projektam atvēlētā privātā finansējuma apmērs patlaban pārsniedz 20 miljonus eiro, un iecerēts, ka atrakciju parks "Open Camp" ļaus radīt 240 jaunu darbavietu. Sagaidāmās biļešu cenas – no 20 līdz 30 eiro, atkarībā no sporta veidiem, kuros apmeklētāji vēlēsies izmēģināt savus spēkus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45256805sec.