Īpatnējie sīkpreču automāti pasaulē

Šķiet, mūsdienās automātos pārdod teju vai jebko – sākot no vārītām olām un krūšturiem līdz dzīviem vēžiem un pat lietotai apakšveļai.

Saka, ka pirmie automāti sīkpreču pārdošanai radās senajā Ēģiptē – tajos varēja iemainīt svēto ūdeni pret monētu. Vēlāk populāri kļuva dzērienu, vieglo uzkodu, košļājamo gumiju un prezervatīvu automāti. Šajā rakstā gūsiet nelielu ieskatu par to, kādi sīkpreču automāti ir kļuvuši populāri mūsdienu lielpilsētās.

Ņujorkā – kēksiņi. Nav brīnums, ka Ņujorkā kēksiņu automāti ir tik populāri, jo tieši šeit 18. gadsimta sākumā parādījās pirmā recepte, kurā minētas 'mazās formās ceptas kūciņas'. Par 4 dolāriem un 25 centiem var izvēlēties kēksiņus ar tumšo, balto vai īru šokolādi, kanēli vai bekonu kļavu sīrupā.

Dubaijas automātos var nopirkt zelta stienīšus. Varētu padomāt - kādēļ gan būtu vajadzība to darīt? Saskaņā ar CNN Apvienotajos Arābu Emirātos zelta dāvināšana svinīgos pasākumos joprojām ir noturīga tradīcija.


Sidnejas automātos pārdod sandales ar siksniņu pirkststarpā jeb ‘iešļūcenes’, kas lieliski atspoguļo vietējo austrāliešu mentalitāti – te, starp sērfotājiem un atpūtniekiem peldkostīmos, varat mierīgā gaitā sajaukties ar pūli, aizmirstot par pilsētas burzmu un neērtiem apaviem.

Savukārt Melburnā, kur riteņbraukšana bez aizsargcepures ir nelegāla, automātos par 5 dolāriem tiek tirgotas zilas ķiveres. Turklāt trijos dažādos izmēros.

Vankūverā – lietussargi. Un nevajadzētu brīnīties, ja lietussargu automāts ir tukšs – Vankūvera ir viena no Kanādas lietainākajām pilsētām.

Dažviet Kanādas automātos var iegādāties grāmatas. Par diviem dolāriem vien savā īpašumā varat iegūt lietotu grāmatu, un ziedot kādu no savējām nākamajam lasītājam. Daļai automātos iegūtās peļņas tiek nodota programmām, kurās Āfrikas sievietes apmāca lasīt un skaitīt.


Losandželosā atrodami burito un kaviāra automāti. Lai ēdiena pasūtītājiem nav jāgarlaikojas, 90 sekunžu ilgumā uz automāta ekrāna tiek attēloti mūzikas video.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14463282sec.