Tūristus «Hollywood» uzraksta apkārtnē turpmāk uzmanīs policija [1]

Losandželosas policija nesen izveidojusi neoficiālu operatīvo grupu, kuras uzdevums ir uzmanīt tūristus pasaulslavenā uzraksta "Hollywood" tuvumā.

1923. gadā uzstādītais uzraksts allaž simbolizējis kino industrijas valdzinājumu, ik dienu piesaistot tūkstošiem tūristu. Taču vietējo iedzīvotāju pacietība nu ir izsīkusi – viņi aizvien biežāk sūdzas par sastrēgumiem, kurus regulāri izraisa stāvēšanai neatļautā vietā novietoti auto un ekskursiju autobusi.

Tiek uzskatīts, ka problēma saasinājusies, pateicoties aizvien vienkāršākai piekļuvei satelītnavigācijas sistēmām, kas nozīmē, ka tūristiem atrast uzrakstu "Hollywood" nu kļuvis vieglāk kā jebkad iepriekš.

Tonijs Fišs, kurš agrāk dzīvojis netālu no uzraksta, norāda, ka savulaik divu nedēļu laikā viņa automašīnu divreiz taranējuši tūristi pie nomas auto stūres. Ar transportlīdzekļu novietošanu un satiksmes problēmām saistītas arī citu vietējo iedzīvotāju sūdzības, un viņi ir pārliecināti, ka tūristi apkaimē pamanās radīt vienu vienīgu haosu.

"Ielas vidū pamesti ekskursiju autobusi, uz brauktuves stāvoši ļaudis, kuri cenšas uzņemt kārotos foto, un nebeidzamas problēmas ar nepareizi novietotiem auto. Tas viss mums šķiet pat nedaudz biedējoši," atzinis Fišs.

Lai cīnītos ar nekārtībām, Losandželosas policija netālu no leģendārā uzraksta šobrīd izveidojusi kontrolposteni, kur maiņās dežūrē seši likumsargi. Tomēr vietējās amatpersonas ir pārliecinātas, ka satiksmes haosu iespējams mazināt arī, uz vietējiem ceļiem un ielām ieviešot īpašu auto novietošanas kārtību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Samanta B. 08/12/2014 10:18 Tur visu laiku ir bardaks ap to uzrakstu - visi grib redzēt tuvumā, bet likums neļauj. No otras puses - tauta arī neizrāda cieņu. Varbūt vienkārši vajag jaunu profesiju - Hollywood uzraksta apkopējs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38107991sec.