Berlīnieši pauž sašutumu par tūristu skaļo un nekontrolējamo uzvedību

Atbildot uz iedzīvotāju sūdzībām, Berlīnes pazīstamākā ballīšu rajona birģermeistare pieprasījusi striktāku noteikumu ieviešanu attiecībā uz tūristiem.

Kolorītā Frīdrihshainas-Kreicbergas rajona, kur atrodas daži no Berlīnes visapmeklētākajiem naktsklubiem, birģermeistare Monika Hermane norādījusi, ka nepieciešams darīt galu tūristu bieži vien pārāk skaļajai un nekontrolējamai uzvedībai. Turklāt paši berlīnieši pat izteikušies, ka pilsētā nepieciešams izveidot zonas, kur aizliegts uzturēties tūristiem.

Hermane Vācijas laikrakstam "Tagesspiegel" atzinusi: "Šis rajons aizvien biežāk tiek reklamēts kā kolosālākā vieta Berlīnē, kur iespējams un arī atļauts ir itin viss. Manuprāt, daļa pilsētas viesu uzskata, ka viņi nokļuvuši kaut kādā Disnejlendā, bet paši berlīnieši ir kā masu skatu aktieri. Gandrīz visā rajonā ļaudis trokšņa dēļ naktīs nespēj iemigt."

Hermane norāda, ka, neskaitot bieži vien trakulīgu nakts uzdzīvi pilsētas ielās, vietējiem iedzīvotājiem traucē arī tūristu čemodānu riteņu klabēšana, pārvietojoties pa bruģi, tādēļ viņa vēlas ieviest noteikumus, kas trokšņa mazināšanas nolūkos kā obligātu paredzētu gumijotu riteņu izmantošanu. Tāpat esot svarīgi tūristiem pastiprināti skaidrot, ka ir aizliegts urinēt sabiedriskās vietās un izmest atkritumus uz ielas.

Kā izrādās, tūristi visvairāk nekārtību bieži pamanās sarīkot Varšavas ielas (Warschauer Straße) apkaimē, netālu no mākslinieciski saglabāta Berlīnes mūra posma, kas pazīstams kā "East Side Gallery".

Kāds komentētājs laikraksta "Tagesspiegel" interneta portālā izteicies krietni nediplomātiskāk, norādot, ka "vemjošu līksmotāju" dēļ viņš grasās pamest "skaisto Kreicbergu".

"Pilsētā ar steigu vajadzētu ieviest zonas, kur aizliegts uzturēties tūristiem," piebildis lasītājs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08668685sec.