Ziemeļitālijas viesnīcnieki tūristiem kompensēs par lietus izbojātām brīvdienām

Pēc nepieredzētu lietavu, plūdu, krusas un viesuļvētru pārsātinātas vasaras Itālijas satriektās viesnīcu nozares pārstāvji meklē veidus, kā no jauna pievilināt burtiski aizbiedētos klientus. Viņi ir pārliecināti, ka viens no risinājumiem varētu būt viesiem piešķirt dažādu veidu kompensācijas, ja viņus brīvdienu laikā Itālijā pārsteigs nepatīkami laika apstākļi.

Šāds plāns seko teju katastrofālai sezonai reģionos Ziemeļitālijas piekrastē, kur jūlijā un augustā lietainu dienu bijis krietni vairāk nekā saulaino. Ar nolūku atkal piesaistīt klientus, viesnīcas valsts ziemeļu reģionos septembrī sola viesiem, kuri numuru rezervēs vismaz uz trim dienām, piedāvāt 50 procentu atlaidi gadījumā, ja līs lietus.

Interesanti, ka neparasti lietainās vasaras dēļ Toskānas kūrortpilsētas Forte dei Marmi mērs nesen aicinājis Itālijas valdību ļaut bērniem septembrī neapmeklēt skolu – tā, lai viņi šogad varētu pilnvērtīgi izbaudīt vismaz kādu saulainu dienu.

Savukārt Jezolo pilsētā Veneto reģionā vairāki viesnīcnieki anomālajiem laika apstākļiem atbild, saviem klientiem piedāvājot "apdrošināties" pret lietavām. Tikmēr viesnīca "Villa d'Alassio" Lacio reģionā viesiem piedāvā 20 procentu atlaidi, bet "Savoy Hotel" Versiljā – 10 procentu atlaidi par katru dienu, kad līst lietus.

"Tas galvenokārt ir kā mierinājums itāļiem, kuri šeit ierodas, lai atpūstos pie jūras," skaidro viesnīcas menedžeris Jakopo Čardella. "Ārzemniekus slikti laika apstākļi satrauc mazāk – viņi tādā gadījumā ņem nomas auto un izmanto iespēju apmeklēt kādu pilsētu vai muzeju. Galu galā Ufici galerija allaž ir skaista – neatkarīgi no laika apstākļiem."

Taču kāds cits viesnīcnieks paudis viedokli, ka ir bezjēdzīgi atpūtniekiem piedāvāt atlaides vai kāda cita veida kompensāciju. "Ja līst vismaz divas dienas, mani klienti dodas mājās, jo šeit viņiem gluži vienkārši nav ko darīt," atzīst viesnīcas "Olivo di Arco", kas atrodas pie Gardas ezera, īpašnieks Matia Detoni. "Problēma nav cenās. Es, piemēram, varētu viesiem prasīt vien 20 eiro par nakti, taču – par ko? Stāvēšanu četrās sienās?"

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54641008sec.