Barselonas iedzīvotāji protestē pret iereibušu tūristu izdarībām [1]

Barselonas iedzīvotāji uzsākuši aktīvus protestus, pieprasot varasiestādēm pievērst lielāku uzmanību pilsētas viesu bieži vien trakulīgajai un antisociālajai uzvedībai.

Kā izrādās, iedzīvotāju klusēšanai punktu pielicis kāds atgadījums ar trim kailiem itāļu tūristiem. Kad augusta vidū sociālajos medijos parādījās fotogrāfijas, kurās trijotne redzama, draiskojoties pa Barselonetas apkaimi, daļa pilsētas iedzīvotāju nosprieda, ka pienācis laiks rīkoties.

Aptuveni simts barseloniešu aizvadītajā nedēļā sarīkoja vairākas neplānotas protesta akcijas, šādi pieprasot, lai pašvaldības institūcijas palīdzētu novērst nekārtības, ko rada iereibuši un pārlieku līksmojoši tūristi.

"Tūristi šeit dara visu, kas ienāk prātā," laikrakstam "El Pais" atzinis vietējais fotogrāfs Visenss Fornērs, kam bija izdevies iemūžināt minēto itāļu tūristu izdarības.

Jau vairākus gadus Barselonā norit diskusijas saistībā ar straujo tūristu skaita pieaugumu. Ja 1990. gadā pilsētu, kurā mīt 1,6 miljoni iedzīvotāji, apmeklēja 1,7 miljoni viesu, tad 2012. gadā šis skaitlis bija 7,4 miljoni. Lieki piebilst, ka pa šo laiku tikpat strauji audzis arī dažādu sūdzību skaits – visbiežāk par trokšņošanu, izģērbšanos, piemēslošanu, kā arī atrašanos stiprā alkohola reibumā sabiedriskās vietās.

Kā norāda protestētāji, situācija tiek risināta pārāk lēni. "Mums ir apnicis šeit piekoptais tūrisma veids – ik uz stūra redzam piedzērušos atpūtniekus," atzīst vietējais iedzīvotājs Oriols Kasabella.

Situāciju trešdien, 20. augustā centās risināt Barselonetas padomes locekle Mersē Omsa. Sarunā ar reportieriem viņa solīja ieviest stingrākus noteikumus, lai apkarotu tūristu "antisociālo uzvedību".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Anna 08/26/2014 09:19 Kad pavasarī biju Barselonā, tad redzēju daudz vairāk iereibušu spāņu nekā tūristu :)
Un protestēt spāņiem patīk ļoti, gandrīz katru dienu tur kāds protests, tā ir viņu ikdiena.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9187901sec.