Katara 2022. gada FIFA Pasaules kausu futbolā sagaidīs ar jaunu pilsētu

2022. gada FIFA Pasaules kausa rīkotājvalsts Kataras valdība atvēlējusi aptuveni 34 miljardus eiro, lai izbūvētu pilnībā jaunu pilsētu 36 kvadrātkilometru platībā.

Kad noslēgsies būvdarbi, par Lusailu (Lusail) nodēvētajā pilsētā būs atrodams ultramoderns tirdzniecības rajons, zoodārzs, skolas, slimnīca, kā arī mājvietas 250 000 iedzīvotāju, tā ziņo CNN. Vienā no plānotajiem tirdzniecības centru kompleksiem iecerēts izbūvēt kanālu un mākslīgos ūdenskritumus, savukārt pārvietošanos pilsētā nodrošinās dzelzceļa tīkls, ūdens taksometri un pazemes tuneļi. Interaktīvā Lusailas kartē atzīmēts arī "golfa rajons" ar diviem pasaules līmeņa laukumiem, "izklaides pilsēta" ar atrakciju parku un četras mākslīgās salas, kur būs izvietotas viesnīcas un jahtu piestātnes. Svarīgi minēt arī, ka Lusailas stadions, kurā norisināsies 2022. gada FIFA Pasaules kausa atklāšanas un fināla mači, spēs uzņemt 86 000 skatītāju. Kataras valdības pārstāvji liek lielas cerības, ka jaunā pilsēta ļaus tai kļūt par "vēl laimīgāku un mūsdienīgāku valsti."

Patiesi, mūsdienīgs Lusailā solās būt teju it viss. Proti, tur iecerēts ierīkot visaptverošu novērošanas sistēmu, un, kā liecina projekta apraksts, modernās tehnoloģijas pat spēs pilsētu "pielāgot laika apstākļiem un izmaiņām satiksmē."

Jāatzīst gan, ka ambiciozo projektu jau iepriekš aizēnojušas baumas par viesstrādnieku paverdzināšanu, tomēr šķiet, ka jaunās pilsētas būvdarbi norisinās pilnā sparā, jo tiek solīts, ka viens no tās vērienīgajiem tirdzniecības centriem durvis apmeklētājiem vērs jau 2017. gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83710289sec.