Pieci neparasti veidi, kā ļaudis sasveicinās citur pasaulē

Kas gan to būtu domājis – mēles izbāšana var būt arī sveiciens! Ja dodaties apceļot plašo pasauli, der zināt, ka rokasspiediens nebūt nav vienīgais sasveicināšanās veids, turklāt dažās kultūrās šāds žests var būt pat nepieņemams.

Kunik Grenlandē

Kunik, kas izplatīts Grenlandes pamatiedzīvotāju inuītu vidū, ir visai intīms sasveicināšanās veids, tādēļ tas nav īsti piemērots, tiekoties ar svešiniekiem. Šāda sasveicināšanās norit, saskaroties divu cilvēku deguniem un augšlūpām, bet pēcāk abi viens otram gluži vienkārši uzelpo.

Mēles izbāšana Tibetā

Jums varētu šķist, ka esat kādu aizvainojis, ja tibetieši jums rāda mēli. Taču tā nebūt nav – tas uzskatāms par tradicionālu sasveicināšanos veidu, kas datējams ar senu pagātni – 9. gadsimtu. Tolaik Tibetā valdīja Lan Darma – karalis, kuram esot bijusi melna mēle. Ļaudis ticēja, ka Darma pēc savas nāves piedzīvoja reinkarnāciju, tādēļ mēdza izbāzt mēles, lai apliecinātu, ka karalis nav atdzimis viņos.

Paklanīšanās Japānā

Šāds žests Japānā tiek lietots ne tikai, lai sasveicinātos, un tas pašiem japāņiem tiek mācīts jau kopš mazotnes. Pastāv vairāki paklanīšanās veidi, tostarp keirei, kas tiek lietota kā sasveicināšanās, piemēram, darījumu tikšanās reizēs, un saikeirei, kas nedaudz atšķiras, un ir paredzēta, lai izteiktu dziļu nožēlu vai pateicību. Jebkurā gadījumā cilvēks, kurš paklanās, izrāda cieņu otrai personai. Starp citu, Japānas Nacionālā tūrisma organizācija piedāvā īpašu paklanīšanās ceļvedi (angļu valodā).

Hongi Jaunzēlandē

Lai gan šādi nav ieteicams sasveicināties ar, piemēram, bārmeni vai veikala pārdevēju Jaunzēlandē, pirmiedzīvotājiem maoriem hongi (attēlā) ir teju vai rokasspiediena ekvivalents. Tā ir saskaršanās ar deguniem un pierēm, šādi apmainoties ar "dzīvības elpu".

Mano Filipīnās

Sveicinot gados vecāku cilvēku Filipīnās, jāpieliecas un jāpiespiež piere viņa plaukstas virspusei. Žestu var papildināt arī ar frāzi "Mano po", kas nozīmē "jūsu roku, lūdzu".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17647791sec.