Krievijas agresija atbaida tūristus; Sanktpēterburgas viesnīcās sarūk viesu skaits

Patlaban valdošā saspīlējuma dēļ Krievijas un Rietumvalstu attiecībās ārzemju tūristi Krievijā ierodas ievērojami mazākā skaitā nekā iepriekš. Par to liecina arī, piemēram, viesu skaits Sanktpēterburgas viesnīcās.

Kā vēsta laikraksts "Delovoj Peterburg", tūrisma sezonas pilnbrieda izskaņā pieczvaigžņu viesnīcā "Grand Hotel Europe" viesi bija aizņēmuši par 10 procentiem mazāk numuru nekā šajā pašā periodā iepriekšējos gados. Tikmēr trīszvaigžņu viesnīcās piepilsētā apmetušies par 40 procentiem mazāk viesu, norādījis pilsētas mazo viesnīcu asociācijas vadītājs Vladimirs Vasiļjevs. Viesu skaits manāmi sarucis arī tā dēvētajās budžeta viesmītnēs, un kopumā šāda situācija novedusi pie viesnīcu sektora ieņēmumu krituma 20 procentu apmērā.

Reģionālā Krievijas Tūrisma industrijas savienības filiāle notiekošajā vaino ārzemju tūristus. Organizācijas pārstāvji ziņojumā norāda, ka šogad Sanktpēterburgā ieradušies par 20 procentiem mazāk ārzemju viesu nekā pērn, un tajā minēts arī, ka drīz pēc tam, kad Krievija anektēja Krimu, atpūtnieki masveidā atcēla savas rezervācijas pilsētas viesnīcās.

"Mēs cerējām, ka situācija atkal uzlabosies, taču augustā, kad spēkā stājās jaunās sankcijas, kļuva tikai sliktāk. Piemēram, angliski runājošie tūristi no ASV un Austrālijas gluži vienkārši pazuduši," atzinis Juniss Timurhanli, četrzvaigžņu viesnīcas "Helvetia Hotel" līdzīpašnieks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.08010006sec.