Indijas štatā pēdējā brīdī aptur «sausā likuma» ieviešanu

Plāni Keralas štatā ieviest "sauso likumu" pēdējā brīdī tikuši atlikti, jo vietējās tūrisma nozares pārstāvji pauduši bažas, ka šāds solis varētu novest pie strauja tūristu skaita krituma atpūtnieku iecienītajā Indijas štatā.

Indijas Augstākā tiesa līdz mēneša beigām atlikusi izskatīšanu iecerei par alkohola tirdzniecības un lietošanas aizliegumiem visā Keralā, izņemot pieczvaigžņu viesnīcas. To veicinājuši bāru īpašnieku un viesnīcnieku protesti – viņi uzskata, ka šāds solis atstātu graujošu iespaidu uz vietējo tūrisma nozari.

Jaunais priekšlikums paredz vairāk nekā 700 bāru un alkohola tirdzniecības vietu slēgšanu tuvāko desmit gadu laikā; tāpat iecerēts ieviest "dienas bez alkohola". Lai cīnītos pret augsto alkohola patēriņu štatā, alkoholisko dzērienu lietošana tādējādi būtu atļauta vien pieczvaigžņu viesnīcu klientiem. Tūroperatori, kas specializējas atpūtas piedāvājumos Keralā, pauduši atvieglojumu pēc tam, kad izskanēja ziņas par plāna atlikšanu. Tomēr viņi bažījas, ka apspriestie priekšlikumi jau šobrīd negatīvi ietekmējuši nozari.

Keralas štatā ir visaugstākie alkohola patēriņa rādītāji Indijā – vairāk nekā astoņi litri absolūtā alkohola gadā uz vienu iedzīvotāju. Alkohola tirdzniecība veido 22 procentus no štata ieņēmumiem. Jāpiebilst gan, ka Indijā alkohola lietošana jau šobrīd ir aizliegta vairākos štatos: Gudžarātā, Manipurā un Nāgālendā, kā arī apvienotajā teritorijā Lakšadvīpā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73558211sec.