Ievērojamas pasaules ielas, kuras ir jāredz

Dažkārt populāru galamērķu sarakstā nokļūst pilsētu ielas, īpaši izceļoties ar savu vēsturi, piedāvājumiem vai īpatnējo noskaņojumu. Lūk, saraksts ar dažām pasaules ielām, ko noteikti derētu apmeklēt:  

Brodveja (Broadway, Ņujorka)

Daudzām pilsētām ir sava 'brodveja' – Ņujorkā vien tādas ir vairākas. Taču visslavenākā, protams, atrodas Manhetenā. Šī ir viena no vecākajām pilsētas ielām, un tās garums sasniedz 25 kilometrus. Šajā dzīvības pārpilnajā vietā ietilpst arī Teātra kvartāls, tādēļ ļoti iespējams, ka tepat uz ielas sastapsiet kādu no Metropolitēna operas skatuves.



Burbona iela (Bourbon Street, Jaunorleāna)

Iela ir slavena ar neskaitāmiem nakts klubiem un burleska bāriem, kas atvērti visas nakts garumā. Tāpat te sadzirdēsiet džeza, blūza, regeja un kalipso mūzikas skaņas sajaukumā ar neapklustošo tūristu kņadu. Burbona ielu varētu nosaukt par Jaunorleānas mūžīgo garastāvokli, kas dienu no dienas vilina cilvēkus ar pavedinošām dejām un skaļām vecpuišu ballītēm.

La Rambla (Barselona)

Grūti noticēt, ka ielas garums nepārsniedz vienu kilometru, un vienlaikus tā tiek uzlūkota kā populārākā iela gan vietējo, gan tūristu acīs. Kuplie alejas koki, mājīgas kafejnīcas, saplūstošie bulvāri, Bokerija tirgus un Santamonikas Mākslas centrs, Kristofora Kolumba piemineklis – te tik tiešām ir, ko redzēt. Tos, kas devušies pastaigā pa ielu, sagaida interesants skats – īpatnējā zīmējuma dēļ ielas virsma izskatās viļņaina.

Elizejas lauki (Avenue des Champs-Élysées, Parīze)


Kad Ludviķis XIV pieņēma lēmumu uzbūvēt ceļu, kas stiepās no Versaļas līdz Tilerī dārziem, viņš nespēja iedomāties, cik slavens tas kļūs. Mūsdienu galvenā Parīzes maģistrāle nosaukta par godu Elisijai no grieķu mitoloģijas – paradīze, kurā pēc nāves nokļūst dievu izredzēti varoņi.



Holivudas Slavas aleja (Hollywood Walk of Fame, Losandželosa)

Kinematogrāfijas Mekā visi pirmkārt dodas uz Zvaigžņu aleju. Šobrīd aleju rotā ap 2500 Holivudas zvaigznēm, un katru gadu to kopskaits pieaug. Ja nu jums rodas vēlme pavērot, kā kārtējā slavenība zibspuldžu gaismās atklāj savu zvaigzni, varat ielūkoties ceremoniju sarakstā.

Volstrīta (Wallstreet, Ņujorka)

Volstrīta kļuvusi par Amerikas Savienoto Valstu finanšu sektora, īstenoto ambīciju un neīstenoto sapņu simbolu – galvenokārt tāpēc, ka šeit atrodas Ņujorkas Fondu birža. Vēl Padomju Savienības laikos šīs ielas nosaukums asociējās ar asinskāro imperiālistu politisko darbību. Vislabāk uz Volstrītu ir nākt brīvdienās, jo šādi varēsiet pabūt vienatnē ar bronzas bulli – brokeru neatlaidības iemiesojumu.

Slīpēto rīsu ceļš (Khao San, Bangkoka)

Šeit var atrast pilnīgi visu nepieciešamo taupīgajam tūristam – viesu namus, interneta kafejnīcas, veļas mazgātavas, klubus, bārus, masāžas salonus, tūrisma aģentūras, tetovēšanas salonus un daudz ko citu. Ja esat raduši uzskatīt Bangkoku par Rietumu un Austrumu civilizācijas sastapšanās vietu, tad uz Khao San ceļa tas notiek katru dienu, turklāt nemitīgas grūstīšanās pavadījumā.

Krusta ceļš (Via Dolorosa, Jeruzaleme)

Tulkojumā no latīņu valodas Via Dolorosa nozīmē 'Sāpju ceļš', arī saukts par Kristus ceļu, jo šeit Jēzus Kristus ir spēris savus pēdējos soļus – 250 metri līdz viņu sita krustā. Ejot pa Sāpju ceļu, ir paredzētas vairākas pieturvietas, kas saistās ar Bībelē minētiem notikumiem. Mūsdienās Krusta ceļš ir daļa no parasta musulmaņu tirgus kvartāla. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23470688sec.