Septiņi ievērības cienīgi muzeji pasaulē, kas apmeklējami bez maksas [1]

Lai gan ceļošana vairumā gadījumu nebūt nav lēts prieks, pēc nonākšanas iecerētajā galamērķī nereti paveras daudz iespēju, kā ietaupīt naudu un lieliski pavadīt laiku, nemaksājot pat ne centa. Tas, bez šaubām, attiecas arī uz pasaulslavenu muzeju apmeklējumiem.

Portāls SmarterTravel.com piedāvā uzzināt, kuri ir tie pasaules muzeji, kuros bez maksas iespējams gūt maksimālu intelektuālo un kulturālo baudījumu.

Parīzes Modernās mākslas muzejs (Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris), Francija

Ja runa ir par slaveniem Parīzes muzejiem, ļaudis bieži vien min Luvras vai Orsē muzeju. Lai gan šos muzejus patiesi ir vērts apmeklēt pat vairākas reizes, ieeja tajos parasti nav bezmaksas. Tikmēr Parīzes Modernās mākslas muzeja apmeklējums visiem un vienmēr ir bezmaksas. Muzejā skatāmas gan pagaidu ekspozīcijas, gan pastāvīga kolekcija, kas ietver 22 franču mākslinieka Anrī Matisa gleznas un tūkstošiem citu ievērojamu 20. gadsimta darbu.

Britu muzejs, Londona, Lielbritānija

Ar iespaidīgu mākslas un senatnes priekšmetu kolekciju no visas pasaules Britu muzejs, domājams, ir obligāta pieturvieta ikvienam Londonas viesim. Muzeja eksponātu kopskaits sniedzas miljonos, un to vidū ir, piemēram, slavenās Elgina marmora skulptūras un Rozetas akmens. Ik dienu muzejā norisinās dažādas aktivitātes arī mazākajiem apmeklētājiem, kā arī tiek rīkotas speciālas ekspozīcijas. Muzeja apskatei var būt nepieciešamas vairākas dienas.

Ķīnas Nacionālais muzejs, Pekina

Ķīnas Nacionālais muzejs, kas dibināts 2003. gadā ar nolūku interesentus iepazīstināt ar Ķīnas vērienīgo mantojumu, pārsteidz ar galerijām 200 000 kvadrātmetru platībā. Apmeklētāji var aplūkot eksponātus, kas datējami pat ar 1,7 miljonu gadu senu pagātni. Šis muzejs sniedz lielisku iespēju iepazīt Rietumu pasaulē mazāk zināmas kultūras.

Nacionālais muzejs (Nationalmuseet), Kopenhāgena, Dānija

Dānijas lielākais muzejs, kas ierīkots 18. gadsimtā celtā namā Kopenhāgenas centrā, ļauj apmeklētājiem izzināt Dānijas vēsturi no tūkstošiem gadu senas pagātnes līdz pat mūsdienām. Tikmēr mazākie apmeklētāji var doties uz Bērnu muzeju (Children's Museum), lai pielaikotu dāņu tradicionālo apģērbu un kāptu uz sena vikingu kuģa klāja.

Lisabonas Elektrības muzejs (Museu da Electricidade), Portugāle

Lisabonas Elektrības muzejs ierīkots vecā elektrostacijā Težu upes krastā, un tas, šķiet, ir perfekts ietvars tā ekspozīcijai. Neskaitot iespēju rast atbildes uz visiem jautājumiem, kas saistīti ar elektrību, muzejs rotācijā piedāvā arī dažādas foto un modernās mākslas instalācijas. Starp citu, portāla TripAdvisor.com lietotāji Elektrības muzeju dēvē par "Lisabonas apslēpto dārgumu".

Muzejs Daimler Contemporary, Berlīne, Vācija

Muzejā "Daimler Contemporary", kas veltīts modernajai mākslai globālā mērogā, ieeja apmeklētājiem allaž ir bezmaksas. Tas ir lieliski, ja ņem vērā, ka tā ekspozīcijas mainās četrreiz gadā, ļaujot katru apmeklējumu padarīt unikālu. Apmeklētājus muzejā gaida gleznu un foto izstādes, konceptuālā māksla, kā arī vairākas āra skulptūras.

Nikolsona muzejs, Sidneja, Austrālija

Nikolsona muzejs ir mājvieta lielākajai senatnes priekšmetu kolekcijai Dienvidu puslodē. Ar tūkstošiem eksponātu no visas pasaules nelielais, taču unikālais muzejs ir lieliska alternatīva, kā pavadīt dienu, ja jūs nogurdinājusi saule Sidnejas pludmalēs. Muzejs atrodas Sidnejas Universitātes pilsētiņā, kur iespējams apmeklēt arī mākslas galeriju un dabas vēstures muzeju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 mōnika 09/30/2014 15:54 žēl, ka sarakstā neparādās neviens muzejs Latvijā :(

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49047685sec.