Šogad Oktoberfest laikā fiksē mazāku alus patēriņu

Noslēdzoties grandiozajam festivālam "Oktoberfest", noskaidrots, ka tā apmeklētāji šogad patērējuši par teju vienu miljonu litru mazāk alus nekā pērn. Vienlaikus samazinājies arī to atpūtnieku skaits, kuriem konstatēta saindēšanās ar alkoholu.

Aptuveni 6,3 miljoni svinētāju šogad Minhenē izdzēra 6,5 miljonus litru miestiņa, salīdzinot ar 6,4 miljoniem viesu pērn, kuriem tika pasniegti 7,7 miljoni litru dzēriena. Tiesa, tas gan daļēji tiek skaidrots ar nelabvēlīgajiem laika apstākļiem festivāla sākumā.

Minhenes mērs Dīters Reiters šī gada festivālu – 181. pēc kārtas – nodēvējis par "neticami mierīgu". "Oktoberfest" salīdzinoši mierīgi aizvadījuši arī likumsargi un glābēji.

Bavārijas Sarkanais krusts šogad divu nedēļu ilgā festivāla laikā palīdzību sniedza 7 900 cilvēku. Tas gan ir nedaudz vairāk nekā pērn, taču pacientu pieaugums galvenokārt novērots to festivāla viesu dēļ, kuri bija guvuši maznozīmīgas traumas. Tikmēr saindēšanās ar alkoholu konstatēta 600 svinētājiem, salīdzinājumā ar 629 apmeklētājiem pērn un 739 – 2012. gadā.

Likumsargi 2014. gada "Oktoberfest" laikā veikuši 720 arestus. Lai gan arī šis rādītājs ir zemāks nekā pērn, vairāki aizturētie bija pamanījušies iesaistīties pamatīgos kautiņos.

"No kostām brūcēm līdz spērieniem – mēs redzējām visu, ko vien var iedomāties," pieredzēto komentējis policijas pārstāvis Volfgangs Vengers.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.13271213sec.