Piecas debijas filmas nominētas balvai «Eiropas atklājums 2014»

Eiropas Kinoakadēmija (EKA) nosaukusi nominantus balvai „EIROPAS ATKLĀJUMS 2014” jeb „Prix FIPRESCI”, kas katru gadu „Eiropas Kinoakadēmijas balvas” ietvaros tiek pasniegta jaunam un perspektīvam režisoram par pirmo pilnmetrāžas mākslas filmu.

Šā gada nominācijas noteikusi komisija, kuras sastāvā ir EKA valdes locekļi Ilans Žirārs (Ilann Girard, Francija) un Dagmāra Jākobsena (Dagmar Jacobsen, Vācija), EKA biedri Pauls Negoesku (Paul Negoescu, Rumānija) un Hosē Luiss Sjenfuegoss (José Luis Cienfuegos, Spānija), kā arī FIPRESCI, Starptautiskās Kinokritiķu federācijas, pārstāvji Kšištofs Kvjatkovskis (Krzysztof Kwiatkowski, Polija), Marko Spanjoli (Marco Spagnoli, Itālija) un Nīls Jangs (Neil Young, Apvienotā Karaliste).

Eiropas Kinoakadēmijas balvai kategorijā „Eiropas atklājums 2014” nominētās filmas:

     10,000 KM

Spānija

Rež.: Karloss Markess-Marsets (Carlos Marques-Marcet)

     71

Lielbritānija

Rež.: Janns Demandžs (Yann Demange)

     Burziņa meitene (PARTY GIRL)

Francija

Rež.: Marī Amašukeli (Marie Amachoukeli), Klēra Burgē (Claire Burger), Samuels Teiss (Samuel Theis)

     Cilts (THE TRIBE)

PLEMYA

Ukraina   

Rež. Miroslavs Slabošpickijs (Myroslav Slaboshpytskiy)

     Ievainots (WOUNDED)

LA HERIDA

Spānija

Rež. Fernando Franko (Fernando Franco)

„Eiropas Kinoakadēmijas balvas 2014” piedāvā Eiropas Kinoakadēmija un „EFA Productions” ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Rīgas domes, nodibinājuma „Rīga 2014”, ES programmas „Radošā Eiropa” apakšprogrammas „MEDIA”, Vācijas Federālās kino valdes (FFA), Vācijas valsts loterijas „Berlīne”, Vācijas kultūras un mediju valsts ministra un „Medienboard Berlin–Brandenburg” atbalstu un sadarbībā ar LTV un ZDF/ARTE.

Vairāk informācijas par Eiropas Kinoakadēmijas filmām un apbalvošanas kategorijām: www.europeanfilmawards.eu. 

Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā 13.decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē. Decembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Rīgas SKF) ietvaros notiks Latvijas Nacionālais filmu festivāls „Lielais Kristaps 2014”, tiks rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla 2ANNAS īpaši Rīgas SKF sarūpētas filmu programmas un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā Kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma – lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā. Gada nogalē Rīgā pulcēsies ārvalstu kino profesionāļi, lai ar Latvijas kino industrijas pārstāvjiem veicinātu starptautisku kopprojektu rašanos.

12.decembrī kinoteātrī Splendid Palace (Elizabetes ielā 61) notiks publisks kino seanss ar Eiropas Kinoakadēmijas goda viesa par mūža ieguldījumu piedalīšanos. Sagaidot kino gada kulminācijas pasākumus Rīgā, Splendid Palace izsludinājis akciju – Eiropas kino biļete, aicinot ikvienu šoruden atklāt Eiropas kino, līdz 30.novembrim noskatīties trīs Eiropas filmas Splendid Palace un laimēt ielūgumus uz 12.decembrī gaidāmo Īpašo filmas seansu ar Eiropas Kinoakadēmijas goda viesa par mūža ieguldījumu laureātu. Vairāk par akcijas noteikumiem: www.splendidpalace.lv

Rīga 2014 programmas galvenais partneris ir Lattelecom, kas Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasākumos nodrošinās tehnoloģisko atbalstu. Eiropas Kinoakadēmijas balvas norises vietās būs pieejams Lattelecom bezmaksas WiFi, savukārt pasākumu fotogrāfu ērtībām tiks piedāvāts ērts un drošs datu uzglabāšanas un apmaiņas pakalpojums internetā eDati.

Leģendārā šokolādes fabrika Laima sarūpējusi īpaši saldu pārsteigumu Eiropas Kinoakadēmijas balvas nominētajiem māksliniekiem un viesiem, dāvinot Laima šokolādes saldumus.

Audi un Volkswagen ir Eiropas Kinoakadēmijas viesu oficiālais auto. 

Savukārt ERGO kā Rīga 2014 oficiālais partneris Eiropas Kinoakadēmijas balvas norisei dāvā Latvijā unikālu pasākumu nepārtrauktības apdrošināšanu. Tā bez bažām par jebkādiem nejaušiem iemesliem apmeklētājiem, dalībniekiem un organizatoriem ļauj justies droši par pasākuma norisi un ieguldīto, lai pilnvērtīgi izbaudītu šo grandiozo notikumu.

Auto nomas un līzinga uzņēmums Sixt ir Eiropas Kinoakadēmijas balvas oficiālais auto nomas partneris Latvijā, nodrošinot autotransportu balvas organizatoriem un viesiem.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82192492sec.