Ziemeļblāzmas liek iemirdzēties tūrismam Norvēģijas ziemeļos

Interese par ziemeļblāzmu jeb Aurora borealis vērošanu Norvēģijā pēdējo gadu laikā strauji augusi, un šoziem, pateicoties prognozēm par īpaši piemērotiem apstākļiem šī maģiskā fenomena uzlūkošanai, valsts ziemeļos sagaidāms rekordliels tūristu skaits.

Tiek prognozēts, ka Saules aktivitātes dēļ gaidāmā sezona ziemeļblāzmu novērošanai varētu būt viena no piemērotākajām pēdējās desmitgades laikā. Pašreizējais Saules 11 gadu aktivitātes cikls jau sasniedzis vairākus augstākos punktus – 2011. un 2012. gada mijā, kā arī 2013. gada beigās, taču prognozes liecina, ka īpaši izteiksmīgu debess mirdzēšanu būs iespējams vērot arī šoziem.

"Ziemeļblāzmas vērošana Norvēģijā daudziem ļaudīm ietilpst sapņu ceļojumu sarakstā. Gaidāmajā sezonā mēs ceram palīdzēt piepildīt šos sapņus, turklāt – ar uzviju," atzinis institūcijas "Innovation Norway" tūrisma nodaļas vadītājs Pērs Arne Tuftins.

Norvēģija ir pasaulē piemērotākā vieta ziemeļblāzmu jeb kāvi vērošanai vairāku iemeslu dēļ. Noslēpumainās gaismas dejas pie debess juma valstī var vērot no Lofotu salām līdz pat Nordkina ragam – Eiropas tālākajam ziemeļu punktam. Lai gan liela daļa apvidus ceļotājiem parasti ir neaizsniedzama, turklāt ziemā šeit bieži reģistrē ārkārtīgi zemu gaisa temperatūru, Golfa straumes klātbūtnes dēļ klimats piekrastes reģionos ir pietiekoši maigs, lai tie būtu pievilcīgi tūristiem no visas pasaules. Par to liecina arī fakts, ka pēdējo piecu gadu laikā trīs Norvēģijas apgabalos, kas atrodas vistālāk uz ziemeļiem, tūristu mītņu apdzīvotības rādītāji auguši par 130 procentiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90950608sec.