Tūkstošiem interesentu Zviedrijā dodas apskatīt izdegušu mežu

Pēc postošākā meža ugunsgrēka, kāds Zviedrijā pieredzēts pēdējo 40 gadu laikā, uguns skartais apgabals kļuvis sevišķi populārs tūristu vidū, kuri tur ierodas, lai savām acīm skatītu postījumus. Tomēr vietējie iedzīvotāji un pašvaldība par notiekošo nebūt nav sajūsmā.

Ziņkārīgi ļaudis jeb "ugunsgrēka tūristi", kā viņus dēvē Zviedrijas mediji, nedēļas nogalēs lielā skaitā ierodas uguns izpostītajā mežā Vestmanlandes lēnē un, liekot lietā savus viedtālruņus un fotokameras, iemūžina pārogļojušos kokus un nodegušās ēkas. Tikmēr vietējie iedzīvotāji pauduši sašutumu, jo pēkšņās svešinieku uzmanības dēļ viņi jūtas neomulīgi un nedroši.

"Cik man zināms, cilvēki šo mežu apmeklē gluži kā kādu populāru tūrisma objektu," Zviedrijas raidsabiedrībai SVT atzinusi kāda vietējā iedzīvotāja. "Tur var manīt ārkārtīgi daudz automašīnu, reizēm pat tūkstošiem."

Kā ziņo SVT, pēc divu nedēļu ilgušā mežu ugunsgrēka, kas šovasar nodarīja plašus postījumus Zviedrijas vidienē, nu vērojama īsta "Mēness ainava". Mežs izdega aptuveni 100 kvadrātkilometru platībā, un uguns lokalizēšanā iesaistījās pat ugunsdzēsības lidaparāti no Francijas un Itālijas. Ugunsgrēkā bojā gāja viens cilvēks, vēl viens guva smagus apdegumus, bet tūkstošiem ēku tika evakuētas.

"Notiekošais kļūst par lielu problēmu, tādēļ, lai vietējie iedzīvotāji justos drošāk, nolēmām nolīgt sargus," Zviedrijas medijam SVT pastāstījis Oke Jakobsons no Vestmanlandes lēnes padomes. Viņš piebildis, ka katru nedēļas nogali sargi izsaka brīdinājumus vidēji ap 100 cilvēkiem, kuri, pētīdami uguns izpostīto mežu, ieklīst privātīpašumu teritorijā vai kā citādi traucē vietējiem iedzīvotājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72774196sec.