Britu klinšu kāpēji diennakts laikā iekaro 125 virsotnes

Divi pārgalvji no Lielbritānijas nesen pārsteiguši pasauli ar nepārspējamu izturības maratonu, mazāk kā 24 stundu laikā pieveicot 125 kalnu virsotnes.

Toms Rendols un Pīters Vitakers ceļu starp pieveicamajām virsotnēm mēroja skriešus, kopumā noskrienot 40 kilometrus – teju vesela maratona distanci. Abi sportisti, kuri jau agrāk izpelnījušies atpazīstamību, īstenojot ārkārtīgi bīstamus kāpšanas trikus, atzīst, ka šis piedzīvojums bijis nogurdinošākais no visiem fiziskajiem pārbaudījumiem, kādus vien viņi atceras.

Pirms diviem gadiem Rendols un Vitakers kļuva par pirmajiem kāpējiem, kuriem bez aprīkojuma izdevās pieveikt 48 metrus augstu, par Gadsimta spraugu dēvētu klints plaisu Jūtas štatā, ASV. Tas uzskatāms par garāko un sarežģītāko šāda tipa kāpšanas maršrutu pasaulē.

Taču nu, spītējot tumsai un nogurumam, abi izturējuši kārtējo pārbaudījumu un ikkatru šķērsli savā ceļā pārvarējuši galvu reibinošā ātrumā. Klinšu kāpšanas maratonam starts tika dots pulksten 12 dienā, un tas noslēdzās pēc aptuveni 23 stundām. Toms un Pīters devās pa populāriem klinšu kāpšanas maršrutiem Stafordšīrā, Lielbritānijā, un nepilnas diennakts laikā, bieži kāpjot bez virvēm, pievārēja klintis ar kopējo augstumu 1 800 metri.

Toms gan atzīst, ka kāpiens vienā no virsotnēm viņam izrādījies teju liktenīgs.

"Es paslīdēju un nepatīkami nokritu. Tā kā bija tumšs, nesapratu, cik tālu kritīšu, un galu galā piezemējos uz sāniem," viņš stāsta. "Guļot uz zemes, mani pārņēma nelabuma vilnis, un tobrīd sev vaicāju, vai vispār varēšu turpināt ceļu. Par laimi, adrenalīns ņēma virsroku, un sāpes vairs nejutu, taču uz brīdi biju pārliecināts, ka man tas neizdosies."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43489599sec.