No jauna viesiem durvis vērs leģendārā viesnīca Hotel Moskva

Viesnīca "Hotel Moskva", kas sākotnēji tika uzcelta Staļina valdīšanas laikā, bet pirms aptuveni desmit gadiem – nojaukta, šonedēļ savā vēsturiskajā veidolā viesiem durvis vērs no jauna  – nu jau kā Kanādas kompānijas "Four Seasons" "Hotel Moscow".

Viesnīcas prominentā novietojuma dēļ Manēžas laukumā tā allaž bijusi nozīmīgs orientieris gan pašiem maskaviešiem, gan tūristiem. Viesnīcas ēka apvieno divus atšķirīgus arhitektūras stilus – ēkas labo spārnu raksturo vienkārša, bet kreiso – vairāk ornamentāla arhitektūra. Lai gan šāds skaidrojums ir apšaubāms, tiek uzskatīts, ka savulaik arhitekts Aleksejs Šusevs Staļinam prezentēja skices, kurā ēka attēlota ar divām dažādām fasādēm. Staļins projektu apstiprināja ar parakstu tieši starp abām skicēm, tādēļ arhitekts, baidoties norādīt, ka gala variants vēl joprojām nav izvēlēts, nolēma abus stilus apvienot.

Pēc viesnīcas atklāšanas 1935. gadā tajā bieži apmetās augstas PSRS amatpersonas un daudzi ievērojami cilvēki, tostarp Jurijs Gagarins drīz pēc tam, kad kļuva par pirmo cilvēku kosmosā.

Lai gan oriģinālajā viesnīcā 15 stāvos bija 1 000 viesu numuru, tās modernajā pieczvaigžņu inkarnācijā atrodami 180 apartamenti, kas ir vieni no plašākajiem Maskavā. Apmešanās lētākajā numurā viesnīcas atklāšanas naktī (30. oktobrī) izmaksā 28 500 rubļu jeb ap 530 eiro. Viesnīcā būs arī pieci restorāni un SPA komplekss.

Darbi pie "Hotel Moskva" rekonstrukcijas aizsākās tūkstošgades sākumā, kad vecā ēka tika nojaukta. Būvdarbus pēc oriģinālajām skicēm drīz vien uzsāka ASV kompānija "Decorum", kas projektā piekrita ieguldīt 350 miljonus ASV dolāru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41993308sec.