Nīderlandē atklāj tumsā mirdzošu, van Gogam veltītu veloceliņu

Kāds nīderlandiešu mākslinieks nācis klajā ar visai neparastu un pārsteidzošu darbu, kas veltīts gleznotāja Vinsenta van Goga piemiņai – veloceliņu, kurš tumsā mirdz gluži kā zvaigznēm rotāta debess.

Iedvesmojoties no slavenā gleznotāja darba "Zvaigžņotā nakts", Dāns Rosegarde kopā ar uzņēmumu "Heijmans Infrastructure" Eindhovenā radījis kilometru garu veloceliņa posmu, kuru izgaismo tūkstošiem mirdzošu "akmentiņu" – ar saules baterijām aprīkotu LED gaismu sistēma.

"Es vēlējos radīt vietu, kuru ļaudis varētu izjust īpašā veidā. Šeit vizuālo baudījumu nodrošina tehnoloģija, un to visu kopā es saucu par "tehnodzeju"," atzinis mākslinieks.

Šī gan nav pirmā reize, kad Rosegarde sadarbojies ar "Heijmans Infratructure". Ne mazāk interesants ir mākslinieka un būvuzņēmuma kopprojekts "Smart Highways" ("Viedie lielceļi"), kura ietvaros tika radīts inovatīvs koncepts autosatiksmes problēmu risināšanai – brauktuve, kuru ierasto apgaismes stabu vietā izgaismo luminiscējoši ceļa horizontālie apzīmējumi.

Van Goga–Rosegardes veloceliņa atklāšana iezīmē festivāla "Van Gogh 2015" sākumu. Tā ietvaros Nīderlandē, Beļģijā un Francijā, apritot 125 gadiem kopš van Goga nāves, tiks rīkoti dažādi kultūras pasākumi.

Koši mirdzošais veloceliņš ir daļa no garāka velobraukšanas maršruta Ziemeļbrabantes provincē, kas ir van Goga dzimtā puse. Maršruta kopgarums ir 335 kilometri, un to veido pieci mazāki posmi, kas savieno ar mākslinieka dzīves gaitām saistītas vēsturiskas vietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17136097sec.