Parīzē tūristu drošību izdodas uzlabot tikai ar ārvalstu policistu palīdzību

Pēdējā laikā Francijas galvaspilsētā reģistrēti ievērojami mazāk vardarbīgu laupīšanas uzbrukumu tūristiem nekā iepriekš. Taču to, kā izrādās, izdevies panākt tikai pēc tam, kad uzsākta sadarbība ar policijas spēkiem no citām valstīm.

Par spīti vēl aizvien paustajai kritikai, ka Gaismas pilsēta nav droša tās viesiem, Parīzes policija nu paziņojusi, ka par varmācīgiem laupīšanas uzbrukumiem pilsētas galveno tūrisma objektu apkārtnē tiek ziņots aizvien retāk. Šādu noziegumu skaits 2014. gada pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, samazinājies par 4,5 procentiem.

Šāds paziņojums sekojis pēc tam, kad Francijas galvaspilsētā tika ieviesta īpaša noziedzības apkarošanas stratēģija, kuras ietvaros drošība un kārtība Eifeļa torņa, Elizejas lauku, Parīzes Dievmātes katedrāles, Luvras muzeja un citu populāru objektu apkārtnē tiek nodrošināta, sadarbojoties ar policijas spēkiem no citām Eiropas valstīm. Parīzē, kur ik gadu ierodas vismaz 30 miljoni tūristu, nu par tūristu drošību rūpējas arī papildspēki no Beļģijas, Vācijas, Itālijas, Portugāles un Rumānijas.

Par to, ka plāns ir izdevies, liecina arī par 25 procentiem mazāk uzbrukumu tūristiem no Ķīnas, kuri iepriekš par zagļu un laupītāju upuriem kļuva sevišķi bieži. Kā ziņo "The Local", kopumā Luvras apkārtnē fiksēti par 13 procentiem mazāk brutālu mēģinājumu aplaupīt tūristus, kamēr Elizejas lauku apkārtnē – par 24 procentiem mazāk.

Jāatzīmē, ka šī gada sākumā Parīzes policija paziņoja par ieceri sadarboties arī ar likumsargiem no Ķīnas, taču šāds plāns pagaidām vēl nav īstenots.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.77750206sec.