Svini neaizmirstamus Ziemassvētkus Eiropā

Pārsteidzoši ziemassvētku tirdziņi, majestātiskas ziemassvētku eglīšu lampiņu gaismas, sieviešu un bērnu dziesmas, kas atgādina īstu eņģeļu skaņas- tas viss par godu "Pasaules karalienes" Santas Lučijas dienai. Neizmērami daudz iespaidīgu dāvanu un simtiem smaidīgu un dziedošu cilvēku uz ielām, kas lepni dzied ziemassvētku himnas. Tas viss notiek mūsū mīļajā Eiropā tur, kur svin gada nogales vislielākos ģimenes svētkus- Ziemassvētkus!

Ziemassvētki Igaunijā

 Igauņu ziemassvētku tradīciju saknes lielā mērā ir meklējamas arī pie Skandināvijas valstu vēstures. Pat igauņu nosaukums Ziemassvētki «jõulud» ir cēlies no zviedru vārda, kas apzīmē saules stāvokli ziemā. Arī mūsdienās Igaunija ir saglabājusi savas pagāniskās tradīcijas. Šeit, uz Ziemassvētkiem, par godu visuvarenajai saulei un gaismas uzvarai pār tumsu, ir pieņemts māju dekorēt ar «dzīviem uguņiem»- svecēm dekaratīvos svečturos. Pie tam vēl draudzīgie un jaukie igauņi gaišajos svētkos mīl cienāt bērnus ar bulciņām- putniņiem. Tie ir jauna saules gada sākuma simboli.

Ziemassvētki Čehijā

Ziemassvētki- tie ir skaistākie gada svētki, kas vēsturiski ir par godu Jēzus Kristus dzimšanai. Šajās dienās Prāgā valda svētku atmosfēra, kas ir piepildīta ar noslēpumainām burvestībām. Ziemassvētku noskaņojums ir jūtams it visā, tas ir panākts, sagatavojot pilsētu svētkiem, un izpušķojot to ar eglēm, kuras izceļ mirdzošo lampiņu gaismas. Ziemassvētki Prāgā nav iedomājami bez ziemassvētku cepumu smaržas vai dzīvu karpu toveriem. 24. decembra svētku vakariņām tiek pasniegts- zivju vai zirnīšu zupa, cepta karpa ar kartupeļu salātiem un Ziemassvētku strūdele ar āboliem un riekstiem. Svētku sajūtu vēl papildina mirdzošu sveču gaismiņas, kopā dziedātas ziemassvētku dziesmas un dāvanas, kuras salatēvs jau ir salicis zem egles. Nav iedomājamas skaistākas vietas Ziemassvētku sagaidīšanai par Eiropas pilsētu- Prāgu! Prāga- pasakaina pilsēta, piepildīta ar svaigu skuju smaržu, burvīgām svētku lampiņu gaismām un gaisā lidojošo svētku noskaņojumu.

Jūs sagaida vairākas rindas darbīgu amatnieku tirdziņu, ceptu kastaņu, desiņu un citu ziemassvētku gardumu smaržas.

Lai piepildītu sevi ar ziemassvētku sajūtām un sagaidītu Ziemassvētkus Čehijā ir nepieciešams pavisam nedaudz- ir jāizvēlas ziemassvētku tūre uz Prāgu!

Ziemassvētki Vācijā

Ziemassvētki- vieni no skaistākajiem un iemīļotākajiem svētkiem Vācijā, tāpēc vācieši tiem gatavojas jau laicīgi un atbildīgi. Izrādās, ka tieši vācieši pasaulei ir uzdāvinājuši nepraktiskus, bet jautrus un gaišus ziemassvētku eglīšu dekorus.

Precīzāk, tas bija viens vācietis- Mārtiņš Luters, protestants un reliģiskās reformācijas iniciators.

Svētku aromāts ir uz katra soļa, arī uz ielām. Aptuveni trīs nedēļas pirms Ziemassvētkiem tiek atvērts ''Weihnachtsmarkt'' – ziemassvētku tirdziņš. Parasti tas notiek vienā no pilsētas centrālajiem laukumiem. Daudzās rindas ar izdekorētām teltīm un mājiņām izklājās visa laukuma garumā, tajos ir atrodas pilnīgi viss! Cepumi, šokolādes figūriņas, cukurvates, ceptas mandeles un saldie virtuļi. Šeit ir atrodami arī visi iespējamie ziemassvētku suvenīri: dzīvnieku un pasaku tēlu figūriņas, no koka gatavotas ziemassvētku piramīdas, stikla bumbiņas un figūras, kas griežās no iedegto sveču siltuma, aromātiskas sveces. Un pats galvenais, kā gan varētu iedomāties vācu tirdziņu bez ceptām desiņām un karstvīna! Tirdziņa centrā tiek ierīkota skatuve, uz kuras notiek ziemassvētku koncerti. Šeit pat ir iespējams satikt arī vācu Salatēvu, lai vēlreiz slepeni pārliecinātos, ka vēlamā ziemassvētku dāvana ir pasūtīta.

Ieplānojot ziemassvētku brīvdienas Vācijā- Jūs izdarījāt pareizo izvēli. Jo Ziemassvētkus šeit svin ar lielu vērienu- iespaidīgi, emocionāli, skaļi un jautri. Bet mēs, savukārt, esam gatavi Jums piedāvāt aizraujošus braucienus uz Vāciju tieši Ziemassvētkos. Mūsu braucieni uz Vāciju ziemassvētkos iepriecinās kā bērnus un jauniešus, tā arī pieaugušos un vecāka gadagājuma cilvēkus.

Sakarā ar gada nogales svētkiem, kas tuvojas, tūrisma aģentūra „LAIMTŪRE” dāvina saviem  klientiem nebijušas atlaides līdz 75% uz visiem braucieniem!

Plašāka informācija: www.laimture.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16385508sec.