Japāņi vēlas būvēt okeānā iegremdējamas pilsētas

Apbūves iespējas uz sauszemes nākotnē pārapdzīvotības dēļ daudzviet pasaulē varētu būt greznība, tādēļ kāds Japānas būvuzņēmums nu nācis klajā ar unikālu projektu – okeānā iegremdējamām pilsētām gigantisku spirāļu veidolā.

Kā apgalvo "Shimizu Corporation", viena zemūdens pilsēta, kas nodēvēta par "Ocean Spiral", nākotnē varētu kļūt par mājvietu aptuveni 5 000 cilvēku. Katrs spirālveida komplekss ietvertu ne vien mājokļus, bet arī tirdzniecības centrus, birojus, viesnīcas un izklaides vietas.

Plašāka publika ar "Ocean Spiral" skicēm tika iepazīstināta novembra beigās Tokijā, kur "Shimizu" pārliecinoši apgalvoja, ka pirmās zemūdens pilsētas iedzīvotājus varētu uzņemt jau 2030. gadā.

Jūras līmenī "Ocean Spiral" būtu gigantisks peldošs kupols, kas nelabvēlīgos laika apstākļos hermētiski noslēdzams un iegremdējams zem ūdens. Zem kupola atrastos gigantiska spirālveida konstrukcija, kas varētu iesniegties pat 15 kilometru dziļumā. Vienlaikus platformu varētu izmantot arī, lai no okeāna gultnes iegūtu minerālus. "Shimizu" ambīcijas ietver arī elektroenerģijas ražošanu, izmantojot temperatūras atšķirības dažādos okeāna dziļumos, kamēr zemūdens piestātnes nodrošinātu ne vien nepieciešamo resursu piegādi pilsētai, bet arī iespējamu pētījumu veikšanu.

"Shimizu" "Ocean Spiral" konstrukcijās tradicionālos materiālus cer aizstāt ar kompozītmateriāliem, atsevišķu elementu izgatavošanai izmantojot gigantiskus 3D printerus. Pirmās zemūdens pilsētas būvniecības izmaksas tiek lēstas ap trim triljoniem jenu (ap 20 miljardiem eiro), tomēr uzņēmums apgalvo, ka tai sekojošie varianti būs ievērojami lētāki.

"Shimizu" pie projekta "Ocean Spiral" strādā kopā ar Japānas Jūras un Zemes zinātņu un tehnoloģiju aģentūru, kā arī Tokijas Universitāti. Tiek apgalvots, ka viena zemūdens kompleksa izbūvei būtu nepieciešami pieci gadi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48411798sec.