Peru paziņo par plāniem radīt «otru Maču Pikču»

Ceļotāju redzeslokā jau drīzumā varētu nonākt viens no Peru vislabāk glabātajiem noslēpumiem.

Kamēr vairākus gadu desmitus tūristu uzmanību Peru galvenokārt piesaistījusi senā Maču Pikču citadele un citas inku senvietas valsts dienvidos, Čačapojo (Chachapoyas) kultūras jeb tā dēvēto "mākoņu cilvēku" atstātais mantojums atrodas prom no populārajiem tūrisma maršrutiem, un šīs drupas apskatīt ierodas tikai retais. Taču šķiet, ka situācija drīzumā varētu mainīties, jo Peru valdība, vienlaikus cerot samazināt apmeklētāju skaitu populārākajās senvietās, gatavojas attīstīt tūrismu arī valsts ziemeļu reģionos.

Jaunā plāna ietvaros kā tūrisma centru valsts ziemeļos iecerēts popularizēt Kuelapas (Kuelap) cietoksni (attēlā), kā arī citus Čačapojo vēsturiskos objektus, kas tiek datēti ar aptuveni 9. gadsimtu. Patlaban tūristi tos ierodas skatīt salīdzinoši reti, jo trūkst gan informācijas, gan transporta iespēju.

Aizvadītajā nedēļā tika sperti pirmie soļi, lai uzlabotu piekļuvi Kuelapai, kas, līdzīgi kā vairākas citas senvietas valsts ziemeļos, atrodas sevišķi kalnainā apvidū. Valdība paziņoja, ka tur tiks izbūvēts gaisa tramvaja ceļš.

"Kuelapa itin viegli varētu kļūt par otru Maču Pikču," atzinis Peru prezidents Oljanta Umala. "Mums ir visas iespējas tur radīt tūrisma maršrutu, kurš spētu konkurēt ar [valsts] dienvidiem."

Sagaidāms, ka gaisa tramvajs, kura izbūve izmaksās ap 18 miljoniem ASV dolāru, darbību varētu uzsākt 2016. gadā. Pagaidām gan nav konkrētu ziņu par to, vai arī citas senvietas, kas saistītas ar Čačapojo kultūru, piedzīvos uzlabojumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67295289sec.