Ričards Brensons atliek dziļūdens tūrisma projekta «Virgin Oceanic» īstenošanu

Šķiet, ka Pasaules okeāna dziļākā ieplaka – Marianas dziļvaga, kur līdz šim pabijuši mazāk cilvēku nekā uz Mēness, – vēl kādu laiku nekļūs par tūrisma objektu.

Britu miljardieris, "Virgin Group" dibinātājs Ričards Brensons pagaidām atteicies no iepriekš lolotās ieceres par tūristu nogādāšanu dziļākajā zināmajā okeāna dziļvagā uz Zemes. Kā izrādās, iepriekš visai plaši apspriesto projektu "Virgin Oceanic" nu piemeklējušas tehniskas grūtības.

Ar šādu paziņojumu Brensons nācis klajā vien neilgi pēc tam, kad kosmosa tūrisma projekta "Virgin Galactic" kosmoplāns "SpaceShipTwo" avarēja virs Mohaves tuksneša Kalifornijā.

Darbs pie projekta "Virgin Oceanic" aizsākās 2011. gadā, kad interesentiem, kuri gatavi šķirties no 500 000 ASV dolāru, tika solītas ekspedīcijas Pasaules okeāna dziļākajās vietās.

Projekts "Virgin Oceanic" bija saistīts ne vien ar ekskursijām Marianas dziļvagā – 11 kilometrus dziļā Klusā okeāna ieplakā, kuras gultni sasniegt ir tik riskanti un sarežģīti, ka kopš tās izveidošanās pirms deviņiem miljoniem gadu tur pabijuši vien trīs cilvēki. Bija iecerēts, ka speciāli šim nolūkam uzbūvēta zemūdene "DeepFlight Challenger" varēs iegremdēties arī 8 742 metru dziļajā Puertoriko dziļvagā Atlantijas okeānā, kā arī vēl trīs īpaši dziļās vietās citur pasaulē.

Tiesa, laikraksts "Sunday Telegraph" nesen vēstīja, ka uzņēmums "DeepFlight", kurš bija apņēmies uzbūvēt nepieciešamo zemūdeni, nav spējis īstenot iecerēto, jo tā rīcībā esošās tehnoloģijas neesot drošas daudzkārtējai izmantošanai dzīlēs. Pārtrauka arī "Virgin Oceanic" tīmekļa vietnes darbība.

Laikā, kopš Brensons paziņoja par projektu "Virgin Oceanic", kanādiešu kinorežisors Džeimss Kamerons kļuva par pirmo cilvēku, kurš Marianas dziļvagā nolaidies vienatnē. To viņš paveica 2012. gadā, ar zemūdeni "DeepSea Challenger" ārkārtīgi lielajā dziļumā pavadot vismaz trīs stundas, kas ir krietni ilgāk par Donu Velšu un Žaku Pikāru, kuri pirms 52 gadiem tur uzturējās vien aptuveni 20 minūtes.

"Mūs vēl joprojām ļoti interesē okeāna dzīļu izpēte. Taču šobrīd mēs paplašinām redzesloku un šim nolūkam meklējam jaunu tehnoloģiju," paziņojumā norādījis Ričards Brensons.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.32999206sec.