Nirējs Kubā nejauši atrod tūristu fotoaparātu, kurš nozaudēts pirms diviem gadiem

Ceļotājiem ārzemēs itin bieži gadās nozaudēt personīgās mantas. Tiesa, tikai retajam sanāk tās atrast, taču vēl retāk vērtīgo lietu izdodas atgūt, pateicoties svešiniekam, kurš to atradis pēc vairākiem gadiem.

Tieši tā gadījies Emīlijai Demelo no Kanādas, kura brīnumainā kārtā atguvusi fotokameru, kas tika nozaudēta Kubā pirms vairāk nekā diviem gadiem.

Demelo, kura tolaik bija 18 gadus veca, 2012. gadā kopā ar draudzenēm atpūtās kādā Kubas pludmalē. Tomēr drīz vien viņas ūdensizturīgā fotokamera nozuda okeāna viļņos. "Mēs to meklējām kādas 20 minūtes – gan ūdenī, gan smiltīs. Droši vien straume to aiznesa, tiklīdz tā iekrita ūdenī," viņa pastāstījusi "The Daily Mail".

Atgriežoties mājās Kanādā, Demelo nācās samierināties ar faktu, ka aptuveni 100 video un fotogrāfiju, kurās iemūžināts spilgtais ceļojums, ir uz visiem laikiem zudušas. Liels bija viņas pārsteigums pēc diviem gadiem, portālā "Facebook" saņemot itin dīvainu ziņu no kāda vīrieša: "Sveika, Emīlij, esmu no Kubas, mani sauc Rubens Urkisa," rakstīja svešinieks. "Zinu, ka 2012. gadā biji manā valstī. [..] Man izdevās pludmalē atrast tavu kameru."

Kubieša atrastais fotoaparāts pēc diviem gadiem sāļajā ūdenī bija pamatīgi bojāts. Tomēr atmiņas karte izrādījās neskarta.

Nu jau 21 gadu vecā Demelo sākotnēji nespēja noticēt svešinieka rakstītajam, tomēr drīz vien apjauta, ka viņš viņu atradis, pateicoties atmiņas kartē saglabātam lidmašīnas biļetes foto. Lai gan Urkisa kameru atrada 2013. gadā, viņš pastāstījis, ka tās īpašnieci uzmeklējis tikai tagad, jo iepriekš nav varējis piekļūt internetam.

"Tagad zinu, ka pasaulē ir arī tādi cilvēki kā Rubens, kuri vienmēr vēlas darīt labu. Tas, ka viņš veltīja laiku, lai atsūtītu manus foto, man nozīmē ļoti daudz," atzīst kameras īpašniece.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78725791sec.