Amerikāņu vidū strauji pieaug interese par ceļojumiem uz Kubu

Kopš ASV prezidenta Baraka Obamas paziņojuma par plāniem uzlabot diplomātiskās attiecības ar Kubu, interneta lietotāji ASV par ceļojumiem uz saulaino Karību jūras valsti interesējušies par 95 procentiem biežāk nekā iepriekš. Tūristi tiek brīdināti: ja viņi vēlas redzēt "īsto Kubu", ceļā jādodas pēc iespējas ātrāk – pirms valsts tiek "amerikanizēta".

Prezidents Obama nesen paziņoja par "jaunu nodaļu" attiecībās starp ASV un Kubu, minot iespējamu ceļošanas aizliegumu un 53 gadus ilgā tirdzniecības embargo atcelšanu. Lai gan brīva ceļošana atpūtas nolūkos uz Kubu ASV pilsoņiem vēl aizvien ir liegta, pēc Obamas paziņojuma teju divkārt augusi ASV iedzīvotāju interese par tūrisma galamērķiem Kubā.

Daudzas ASV ceļojumu aģentūras savās interneta vietnēs nu ceļotājiem iesaka apmeklēt Kubu, cik drīz vien iespējams, vienlaikus izsakot bažas, ka pēc aizliegumu atcelšanas, tur lielā skaitā ierodoties tūristiem, valsts tiks "amerikanizēta".

"Ceļojums uz Kubu bieži vien šķiet kā atgriešanās pagātnē – pieeja internetam ir ierobežota, bet savienojums – lēns; valstī nav lielu tirdzniecības centru, un teju visas automašīnas ir no četrdesmitajiem un piecdesmitajiem gadiem. Jūs neatradīsiet nevienu starptautisku ātrās ēdināšanas ēstuvju vai kafejnīcu ķēdi, un visas viesnīcas – vismaz daļēji – pieder valstij," atzīst Gordons Stīrs, ceļojumu aģentūras "World Expeditions" menedžeris Lielbritānijā.

Tikmēr Bobs Atkinsons, tūrisma portāla TravelSupermarket.com pārstāvis, norāda: "Lai nu kā, [Kubas] robežu atvēršana amerikāņiem valstī mainīs gaisotni, un es domāju, ka tas nodarīs kaitējumu šīs vietas kultūras mantojumam."

Neskatoties uz to, vai amerikāņiem būs atļauts brīvi ceļot uz Kubu, valsts galvaspilsētā Havanā ASV plāno atjaunot savas vēstniecības darbību. Ceļošana tiks atvieglota arī Kubas pilsoņu ģimenēm, kuras ASV varēs atgriezties ar daudz lielāku apjomu Kubas preču nekā iepriekš; tāpat viņi uz Kubu ik trīs mēnešus nu varēs nosūtīt 2 000 ASV dolāru līdzšinējo 500 vietā. Jāatzīmē gan, ka Kubas embargo atcelšanai vēl jāgūst ASV Kongresa atbalsts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49680281sec.