Kalifornijā lolo ieceri par futūristisku ātrgaitas transporta sistēmu

Superātra transporta sistēma "Hyperloop", kas ir kosmosa tūrisma uzņēmuma "SpaceX" dibinātāja un "Tesla Motors" vadītāja Īlona Maska izdomas auglis, varētu uzņemt pirmos pasažierus jau tuvāko desmit gadu laikā.

Aizvadītajā nedēļā ASV jauns uzņēmums "Hyperloop Transportation Technologies" plašāku publiku iepazīstināja ar ambiciozu plānu īstenot pazīstamā uzņēmēja, miljardiera Īlona Maska ieceri, kas starp divām ASV pilsētām – Losandželosu un Sanfrancisko – ceļā pavadāmo laiku ļautu samazināt līdz 35 minūtēm. Patlaban minētā distance ar automašīnu veicama sešu, bet ar vilcienu "Amtrak" – teju 12 stundu laikā.

Projekta "Hyperloop" ietvaros paredzēts izbūvēt speciālus cauruļvadus, pa kuriem varētu nodrošināt pasažieru "kapsulu" kustību, attīstot ātrumu līdz pat 1 200 kilometriem stundā. Lai gan sākotnēji Masks bija izteicis ieceri par novatoriskās transporta sistēmas ieviešanu maršrutā tikai starp abām Kalifornijas metropolēm, jaundibinātais uzņēmums prezentējis karti, kurā "Hyperloop" maršruti caurauž lielāko daļu ASV štatu.

"Hyperloop Transportation Technologies" izpilddirektors Dirks Alborns atzinis, ka plāni projektu realizēt 10 gadu laikā ir visai ambiciozi, un šāds termiņš noteikts, neņemot vērā iespējamo politisko opozīciju un birokrātiskos šķēršļus. Taču, ja "Hyperloop" nebūs iespējams izbūvēt Kalifornijā, projekts, kura izmaksas tiek lēstas no septiņiem līdz 19 miljardiem ASV dolāru, varētu tikt realizēts kādā citā valstī.

Viens no projekta mērķiem ir nodrošināt zemas brauciena izmaksas. Lai gan Alborna plānos ietilpst arī "luksusa kapsulas", viens pasažieris ekonomiskajā klasē no Losandželosas uz Sanfrancisko varētu nokļūt par aptuveni 20–30 ASV dolāriem. Tomēr viņš atzīst, ka labākajā gadījumā brauciens būtu bezmaksas – to varētu panākt, piesaistot reklāmdevējus un brauciena laikā pasažieriem rādot reklāmu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48605204sec.