Vācijas muzejs plāno no jauna uzbūvēt Hitlera bunkuru

Kāds Vācijas muzejs iecerējis no jauna uzbūvēt bunkuru, kas savulaik kalpoja par slēpni Ādolfam Hitleram un viņa sievai Evai Braunai, un kurā pēcāk abi izdarīja pašnāvību.

No jauna uzbūvētu "Fīrera bunkuru" jau šovasar interesentiem plāno atvērt muzejs "Top Secret" Oberhauzenē – teju 500 kilometru attālumā no vēsturiskā telpu kompleksa īstās atrašanās vietas Berlīnē.

"Patlaban norit tikai plānošana; pie tā strādā arhitekti," portālam TheLocal.de pavēstījis muzeja direktors Ingo Mersmans. "Mēs vēlamies, lai šī vieta būtu izglītojoša – tā, lai ģimenes vai skolēnu grupas [bunkuru] redzētu tieši tādu, kāds tas savulaik bija," viņš atzinis.

Tiesa, oriģinālo Hitlera portretu vietā uz bunkura sienām iecerēts izvietot tukšus rāmjus, projekta autoriem norādot, ka viņu iecere ir tikai izglītojošas dabas, un no jauna uzbūvētais bunkurs nekādā mērā nebūs dēvējams par piemiņas vietu.

No jauna uzbūvētais komplekss ietvers nacistiskās Vācijas līdera reiz izmantotās telpas, viņa sekretāres biroju, radiotelpu un klīniku, kurā strādāja Hitlera ārsts Teodors Morels. Bunkuru iecerēts būvēt, balstoties uz vēsturiskiem telpu plāniem, fotogrāfijām un rakstisku dokumentāciju.

Īstais Hitlera bunkurs Berlīnē tika sagrauts 1947. gadā, un nu šajā vietā ierīkota autostāvvieta. Vienīgā liecība par tā kādreizējo eksistenci tur ir 2006. gadā uzstādīta plāksne ar bunkura plānu un vēsturiskiem faktiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52823305sec.