Piedāvājam ieskatu, kāpēc ir vērts ceļot uz Ašgabatu [4]

Pagājušās nedēļas agrā piektdienas rītā tika atklāta Turkmenistan Airlines darba uzsākšana Starptautiskajā lidostā ''Rīga''. Aviokompānija piedāvā saviem klientiem izmantot Turkmēnijas galvaspilsētu Ašgabatu ka tranzīta punktu lai lidotu uz tādām pilsētām kā: Bangkoka, Pekina, Dubaija. Taču atceries, ka nokārtojot nepieciešamos dokumentus, tu vari paviesoties Turkmenistānā, lai iepazītu tik ļoti svešo Ašgabatu.

Ar marmora pilīm un zelta kupoliem, Ašgabata, kas tulkojumā no arābu valodas nozīmē ''mīlestības pilsēta'' tiek uzskatīta par Centrālāzijas, ja pat ne visas pasaules, vienu no savādākajām vietām.

Mūsdienu Ašgabata uzbūvēta pateicoties Turkmenistānas naftas un gāzes ieņēmumiem. Pilsētas un tuvākās apkaimes transformācija turpinās, tā Ašgabatai kļūstot modernākai un greznākai.

Ašgabata tūristus piesaista ar vēsturiskām vietām. Piemēram Neatkarības laukums ir viens iecienītākajiem apskates objektiem. Laukumā, ar zelta statuju centrā slejas greznā Turkmenbashi pils. Pilsētas apskatnieki tālāk var doties uz Nacionālo muzeju, kas sevī ietver vēstures, dabas, etnogrāfijas un prezidenta muzejus.

Foto: Taringa.net

Šopinga cienītājiem ir jāiegriežas Altyn Asyr Shopping centrā, kas atrodas ziemeļu pusē pie Neatkarības parka. Iespaidīgi, ka parkā atrodas lielākā strūklaka pasaulē.

Turkmenistānas galvaspilsēta piedāvā apskatīt muzejus, tempļus, galerijas, pilis, zoodārzu. Ieturēt maltīti restorānos, iepirkties tirdzniecības centros un izdejoties naktsklubos.

Ašgabata ir interesanta vieta, lai vienlaikus iepazītu pilsētas vēstures dvēseli un satiktos ar tās mūsdienīgo pusi.

Foto: Itoch.ru

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Travelnews.lv redakcija 02/23/2015 13:30 Āsgabata ir pareizi... Ašhabada ir vecais nosaukums!

2 Māra 02/21/2015 20:40 Tā taču ir Ašhabada nevis Ašgabata!

3 Dina 02/16/2015 17:50 No kura laika pilsēta saucas Ašgabata,cik zinu bija tāda Ašhabata.

4 Jānis 02/16/2015 12:31 "Taču atceries, ka nokārtojot nepieciešamos dokumentus, tu vari paviesoties Turkmenistānā, lai iepazītu tik ļoti svešo Ašgabatu." Kā es varu atcerēties to, ko es nezinu? Vai ir grūti minēt, kas tie par dokumentiem un cik grūti, sarežģīti tos iegūt?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42942595sec.