Islandes neparastā daba pārsteidz ne tikai tūristus, bet arī valsts iedzīvotājus

Islande ir zeme, kas pārpilna ar karstajiem avotiem un mītiskām būtnēm. Tā ir pārsteidzoša ik vienam, gan azartiskākajiem tūristiem, gan vismierīgākajiem pilsētas iedzīvotājiem. Šī salu valsts atrodas Atlantijas okeāna ziemeļos starp Grenlandi, Norvēģiju un Britu salām.

Islande vienmēr likusies kā cita pasaule. Tā ir savāda un aizraujoša zeme. Islandes ūdenskritumi, kanjoni, karstie avoti un lavas lauki veido vienu no unikālākajām un skaistākajām ainavām pasaulē. Varenais Strokurs ir aktīvākais geizers Islandē, kas gandrīz ik pēc 10 minūtēm izšļāc fontānu, sagādājot apmeklētājiem prieku un apbrīnu.

ISLANDE – DABAS VALSTĪBA

Islandiešu dzīve rit ciešā saskaņā ar dabu. Daba ir valsts bagātība, jo ir ne tikai skaista, bet arī auglīga. Islandes pārdabiskās ainavas, kas šķiet kā no citas pasaules, ir bijušas aglīga augsne ar leģendā par elfiem, troļļiem, un citām mistiskām būtnēm.

Dabas nepārspējamo varenību var vērot Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā. Reikjavīka, pasaulē vistālāk ziemeļos izvietotā valsts galvaspilsēta, ir slavena ar vasaras baltajām naktīm, kad īsta tumsa nemaz neiestājas. Savukārt, apciemojot Islandi vasarā, var redzet pusnakts saules pārdabisko blāzmu. To īpaši labi var vērot salas tālākajā ziemeļu malā.

Visslavenākā Islandes dabas apskates vieta ir Zilā lagūna, kas kūp lavas lakos ārpus Reikjavīkas. Tālāk, uz dienvidiem atrodas trīs nozīmīgi apskates objekti: Islandes grandiozākais geizers, lielākais ūdenskritums. Tagad Lielais Geizers ir kļuvis slinks un snauž jau vairāk nekā 10 gadus. Taču dzīvību var redzēt netālu no Geizera, kur atrodas Strokurs, kas apmēram ik pēc 10 minūtēm izšļāc dedzinoši karstu sērūdens šalti. Šajā vietā pastaigas takas līkumo starp mutuļojošu, dažādas krāsas dubļu veidojumiem no kuru atverēm šaujas laukā tvaiks.

Pārdabiskas ainas var vērot Tingvedliras nacionālajā parkā. Lavas laukus izvago plaisas un kanjoni. Visu salu izraibo ūdenskritumi. Viens no iespaidīgākajiem ir Guldfosa ūdenskritums, kurš, dārdot līdzīgi pērkonam, divos ūdens stabos gāžas pāri nopulētam melnas lavas klintīm.

Dienvidu virzienā Islande pārsteidz ar Mīvatna ezeru, ko dēvē par dabas paradīzi. Ezers vijas cauri zaļiem lēzeniem tīrumiem un pļavām un pakāpeniski ieved pilnīgi cita pasaulē, kuras ainavu veido kūpoši vulkāniskie kalni un lavas lauki.

Ziemeļaustrumos no Mīvatna ezera plūst ledāja radīta upe. Tā izgrauzusies caur kalniem, radot iespaidīgus kanjonus ar neskaitāmiem ūdenskritumiem.

Islande ir īpaša vieta īpašam ceļojumam!

Avots: "Gids pasaules apceļotājiem" (2008), Apgāds Zvaigzne ABC.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48481393sec.