Vai jau izlēmi, kur aizlidot? Apmeklē krāsaino Barselonu

Travelnews.lv sadarbojoties ar ziņu portālu TVNET šajā gadā sniedz iespēju izvēlēties kādu no top 10 galamērķiem, lai aizlidotu tur, kur sirds kāro.

Iepazīstinām ar vienu no galamērķiem – krāsaino un interesanto Barselonu.

Barselona ir pilsēta Spānijas ziemeļaustrumos Vidusjūras krastā. Tas ir Katalonijas administratīvais centrs un novada apdzīvotākā pilsēta; kā arī visas valsts otra apdzīvotākā pilsēta pēc Madrides. Barselonā ir dažādu izklaides iespēju un apskates objektu, kas atbilstoši gan jauniešiem, gan ģimenēm ar bērniem.

Barselona atrodas starp kalniem un jūru. Tā ir neparasta pilsēta, par kuras attīstību stāsta tās atšķirīgie rajoni – no 19.gadsimta mākslas un arhitektūras darbiem, līdz mūsdienu izklaides centru piedāvājumiem. Savukārt Barselonas vecpilsēta ir izcils gotikās arhitektūras centrs ar šaurām ieliņām, kurās var apmaldīties starp seno ēku sienām un plašo laukumu tūristu kņadā.

Grezno detaļu rajons - Ešample

Blīvi apdzīvotās Ešamples (Eixample) rajonu raksturo ļoti garas, taisnas ielas un izcila modernisma stila arhitektūra. Šajā rajonā saglabājies daudz interesanta kopš pilsētas apjomīgās paplašināšanās 19.gadsimtā. Pastaigā pa šo rajonu gan durvju, gan logu rāmos iespējams atklāt modernisma stila krāšņās detaļas.

Pludmales dzīvība

Barselonas klimats gandrīz visu gadu ļauj baudīt skaidras, zilas debesis un vasarā – pat desmit saulainas stundas dienā. Aktīvu pludmales dzīvi Barselonā var izjust gandrīz pusgadu, kad ūdens Vidusjūrā ir pietiekami silts, lai ļautu vaļu ūdenspriekiem un sauļošanās relaksācijai. Pilsētā ir vairākas populāras pludmales. Viena no tām ir Nova Icaria, kas bieži vien ir pilna. Tāpat cilvēku pieplūdums ir sastopams Barceloneta, Bogatell un Mar Bella pludmalēs. Tās ir atraktīvas vietas, kas piesaista ar sakopto apkārtni, promenādi, bāriem, restorāniem un ūdenssporta atrakcijām.

Vilinošā reģionālā virtuve

Barselonā noteikti ir jāizgaršo tradicionālā Katalonijas virtuve. Ēdienam kataloņu sirdī ir atvēlēta svarīga vieta. Gan šī iemesla dēļ, gan arī pārsteidzošo garšu un variāciju dēļ, Katalonijas virtuve ir viena no rosinošākajām virtuvēm pasaulē. Šī virtuve ir slavena ar gaļu un medījumiem, jo īpaši žāvētas gaļas produktiem, tostarp pikantā žāvētā desa fuet ir pamatoti izslavēta visā Spānijā. Kataloņu virtuves ēdienkartē kā reģionāls produkts gozējas 4 klasiskās mērces, no kurām visu mērču karaliene ir sofregit – karamelizētu sīpolu svaigu tomātu un zaļumu maisījums. Kā jau Vidusjūras krasta zemei, Barselonas ēdienkarte sastāv no izcilām jūras veltēm. Arī klimats ir Barselonai labvēlīgs un apgādā to ar arbūziem, melonēm, apelsīniem un dažādiem dārzeņiem.

Ko apskatīt un kad doties - iesaka Travel Time

No Barselona nevar aizbraukt, ja neesi apskatījis objektus, kas ir slavenas pilsētas atpazīstamības simbols. Ceļojuma aģentūras Travel Time (www.traveltime.lv) pārstāvi Gints Sakalauskis iesaka apskatīt Monseratas kalnus. Monserata ir kalnu grēda Spānijas ziemeļos, 50 kilometru attālumā no Barselonas ziemeļu - rietumiem. Pateicoties 1200 kalniem, tai ir neatkārtojams un dižens skats par kuru rašanos runā leģendas. Gints stāsta, ka pavisam noteikti jāapskata slavenā mākslinieka Antonio Gaudi savdabīgā arhitekta darbi. Travel Time pārstāvis Gints Sakalauskis stāsta, ka Barselonas apmeklējuma laiks ir individuāls, jo atkarīgs no ekskursantu vēlmēm. ''No pieredzes saku, ka tie, kuri vēlas aizbēgt no Latvijas pelēkajiem laika apstākļiem, iesaku uz Barselonu doties novembrī, kad Barselona sagaida ar siltu, pavasarim raksturīgu sauli''.

Piedalies un izvēlies - www.tn.lv/top10.

Avots: Ceļvedis "Barselona un Katalonija", Apgāds Zaigzne ABC (2013).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40325999sec.