Vai jau izlēmi, kur doties? Apmeklē daudzpusīgo Londonu

Travelnews.lv sadarbojoties ar ziņu portālu TVNET šajā gadā sniedz iespēju izvēlēties kādu no top 10 galamērķiem, lai aizlidotu tur, kur sirds kāro.

Iepazīstinām ar vienu no galamērķiem – daudzšķautnaino Londonu.

Londona ir Lielbritānijas galvaspilsēta pie Temzas upes Anglijas dienvidaustrumos. Londona piedāvā plašas izklaides iespējas, dažādu restorānu izvēli un interesantus apskates objektus.

Centrālā Londona un slavenākie apskates objekti

Vairums populārākie tūrisma objekti atrodas Londonas centrā – Nacionālā galerija, Bekingemas pils, Lononas Tauers, Londonas muzejs, Parlamenta ēka, Dabas vēstures muzejs.

Londonā var sastapties ar vēsturi. Vesturiskie apskates objekti ir kļuvuši par Londonas lepnumu – Sv.Pāvila katedrāle, Hemptonas pils, Sardzes maiņa pie Bekingemas pils, Britu muzejs, Nacionālā galerija un Vestminsteras abatija. Muzejos un mākslas galerijās tiek glabātas liecības par britu karaļvalsts uzplaukumu, sasniegumiem un varenību. Šādas ekskursijas patiks zinātkārajiem, lai pēc ceļojuma mājās atgrieztos ar veselu bagāžu zināšanām.

Londonas baznīcas

Londonas baznīcām nedrīkst paiet garām. Tām piemīt īpaša aura – apskatnieki baznīcās satiksies ar pagātnes elpu. Daudzas baznīcas ir uzceltas tieši tajās pašās vietās, kur kādreiz – vē pirms Kristus dzimšanas – bijušas vissenākās celtnes. Londonas baznīcu torņi debesīs iezīmē pilsētu siluetu jau gandrīz tūkstoš gadus. Pilsētā ir vairāk nekā 50 baznīcas, kas ir liela daļa no Lielbritānijas arhitektūras mantojuma.

Izklaide Londonā

Bez neskaitāmajām apskates vietām Londonā ir plašs izklaides iespēju piedāvājums. Mūsdienīgas un daudzpusīgas izklaides Londonā norisinās vis gadu. Gan brīvdabas teātra izrādes, gan slavenas disko zāles, piemēram ''Heaven'' piedāvā interesantu brīvā laika pavadīšanas iespējas. Ja tūristi ir iecerējuši apmeklēt kādu slavenu mūziklu, operu vai baleta izrādi, tad ieteicams biļešu iegādi veikt savlaicīgi. Sporta cienītājiem pavisam noteikti ir jāiegriežas Vimbldonas stadionā.

Pasaules virtuve Londonā

Londonā, kura tiek slavināta kā pasaules pusdienošanas galvaspilsēta, valda neparasta kulinārā daudzveidība. Londonā ēšanas ārpus mājas var aizraut aizraujošā gastronomiskā ceļojumā gan uz tādām jau tradicionālām vietām kā indiešu, ķīniešu, franču un itāļu restorāni, gan apkārt visai pasaulei: no Amerikas līdz Āfrikai, arī pa Eiropu un Āziju, Vidējiem Austrumiem, Klusā okeāna piekrasti. Virtuves dažādība nenozīmē, ka cilvēkiem neizbaudīt angļu tradicionālos ēdienus. Tūristam ieteicams doties meklēt angļu virtuves restorānu, kur varēs nobaudīt angļu slavenāko siera un selerijām gatavoto zupu ''Seleriju un Stiltona siera zupa''. Angļu virtuves tradicionāla piedeva ir mārrutku mērce, bet saldajā ēdienā angļi mielojas ar vasaras pudiņu, kas gatavots novārot augļus un ogas, to visu pārklājot ar maizes šķēlēm, lai tās uzsūc augļu sulu. Anglijā noteikti ir jānobauda arī lieliskā lauku sieru izlase. Patiks tiem, kas sieru var ēst šķēlēm, kā arī tiem, kas uzturā sieru lieto mazāk.

Avots: Ceļvedis "Londona", Apgāds Zaigzne ABC (2008).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46829104sec.