Vai jau izlēmi, kur doties? Apmeklē metropoli Maskavu!

Travelnews.lv sadarbojoties ar ziņu portālu TVNET šajā gadā sniedz iespēju izvēlēties kādu no top 10 galamērķiem, lai aizlidotu tur, kur sirds kāro.

Iepazīstinām ar vienu no galamērķiem – metropoli Maskavu!

Maskava – Krievijas galvaspilsēta atrodas Krievijas rietumu daļā. Cauri pilsētai tek Maskavas upe.  Maskava ar 10 miljoniem iedzīvotāju atrodas Krievijas Eiropas rietumu daļas centrā.

Metropoles centrs

Vairums Maskavas ievērojamākās apskates vietas atrodas pilsētas centrā. Pilsētas dzīvīgums staro uz Arbatas ielas. Šodien tā ir ļaužu pārpilna gājēju iela ar daudziem veikaliem un restorāniem. Arbata iela stiepjas visā kādreizējās 15.gadsimta Maskavas priekšpilsētas garumā. Uz ielas atrodas kioski, kafejnīcas, veikali, dzīvojamās ēkas. Maskava lepojas ar Tretjakova galeriju, kur glabājas plaša krievu mākslas darbu kolekcija, ar Lielo teātri, ar Sarkano laukumu, Puškina Mākslas muzeju, Kremli, Kolomensku, Debesbraukšanas katedrāli, Ļeņina mauzoleju, Vasilija Svētlaimīgā galeriju.

Maskavas metrostacijas

Pasaulē nav dadz metro, kas pamatoti varētu pretendēt uz tūrisma objektu un mākslas pieminekļu statusu. Viens no tādiem ir Maskavas metro. Tā staciju platformas un vestibili atgādina miniatūras pilis ar kroņulukturiem, skulptūrām un krāšņām mozaīkām. Turklāt šis ir viens no pasaules noslogotākajiem u n praktiskākajiem pazemes dzelzceļa tīkliem. Maskava metro interjerā dominē marmors, dažādas bronzas figūras, mozaīkas. Par skaistāko tiek uzskatīts Maskavas pirmais metro, ko projektēja 1938.gadā. Metro Majakovskaja plašo zāli balsta nerūsējoša tērauda un marmora kolonnas.

Maskava svētkos

Lai arī kādi būtu laika apstākļi, maskavieši vienmēr ir gatavi līksmoties, un valsts svētkus viņi uztver nopietni. Liela nozīme tiek piešķirta ziediem – no mimozas Starptautiskajā sieviešu dienā, līdz ceriņiem, atzīmējot vasaras sākumu. Visi valsts svētki, kā arī vietēji svētki, piemēram, pilsētas gadadiena, tiek svinēti gan pilsētas centrā, gan tās nomalēs ar koncertiem un uguņošanu. Maskavā notiek dažādi koncerti un festivāli, kas ik reizi ienes svētku auru visā pilsētā. Uz koncertiem sabrauc skaņotāj mākslinieki no visas pasaules, lai veltītu koncertus klasiskajai, tautas vai mūsdienu mūzikai. Krievijas un starptautiska mēroga mākslinieki dzied Sarkanajā laukumā. Tūristiem ir jāredz skaistie sarīkojumi slavenajā Sarkanajā laukumā. Tāpat tūristi var atpūsties un laiskoties piknikā uz kāda no Maskavas zāliena, vai izgaršojot krievu restorānu piedāvājumu.

Viesnīcu piedāvājums

Maskavā ir vairāk nekā 200 viesnīcas, sākot no kopmītņu stila viesnīcām un beidzot ar greznām luksus apmešanās vietām. Tāpēc ārzemju viesiem parasti nākas izvēlēties vienu no trim atšķirīgiem viesnīcu variantiem – luksusa viesnīcas, jaunākas vidēju cenu līmeņu viesnīcas un lētākas vienkāršākas padomju viesnīcas. Viena no slavenākajām un greznākajām ir viesnīca ''Nacionaļ'', kas atrodas Tveras ielas sākumā. Tā ir jūgendstila un klasicisma eklektisks sajaukums. Viesnīcas ''Nacionaļ'', tāpat arī citu greznu viesnīcu iekārtojums ir ar senatnīguma pēdām, ko papildina mūsdienīgas ērtības.

Avots: Ceļvedis "Roma", Apgāds Zaigzne ABC (2008).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04428697sec.