Iepazīsti pasaules skaistākos ūdenskritumus

Savā ziņā ūdenskritumu pasaule ir nenovērtēta, jo daļa no tiem šķiet tik vientuļi un pamesti. Ūdenskritums vienmēr ir iedarbinājis iztēli uz skaistumu – tik skaisti tas mutuļo pār upi vai ezeru, ka sirds iesāpas no skaistuma.

Lai arī Jūsu sirds jūt skaistumu, piedāvājam aplūkot telegraph.co.uk apskatītos pasaulē 10 skaistākos ūdenskritumus:

1) Kaieteur ūdenskritums

Kajetura ūdenskritums atrodas Gavjānā un ir 226 metrus augsts. Kajetura ūdenskritumu izcilu padara ūdenskrituma neparastie izmēri - šeit salīdzinoši liela upe krīt neparasti augstu un pilnīgi vertikāli. Ūdenskritums krīt pār cieta smilšakmens ieža malu. Ūdenskrituma augšdaļā smilšakmens ir cietāks, tāpēc tā apakšējā daļa ir atkāpusies tālāk. Līdz ar to ūdens veic pilnīgi vertikālu, brīvu kritienu. Ūdenskritums izveidojis 8 kilometrus garu aizu, ap kuru plešas pirmatnēji tropiskie džungļi.

2) Angel ūdenskritums

Eņģeļa ūdenskritums atrodas Venecuēlas lietus mežā, un tā augstums ir 979 metri. Ūdenskritumu arī mēdz saukt par "galda kalniem" (ko precīzi izskaidro to izmēri). Eņģeļa ūdenskritums ir zināms kā garākais ūdenskritums pasaulē.

3) Iguassu ūdenskritums

Ūdenskritumu kompleksa platums ir 2,7 kilometri un tas sastāv no apmēram 270 atsevišķiem nelieliem ūdenskritumiem. Lielākais to augstums ir 82 metri, tomēr vairums ūdenskritumu ir 60 metrus augsti. Lielākais no tiem ir Garganta del Diablo - U-veida pārrāvums 150 metru platumā un 700 metru garumā. Šis ūdenskritums atzīmē Brazīlijas un Argentīnas robežu.

4) Tugela ūdenskritums

Dienvidāfrikā atrodas otrs pasaulē augstākais ūdenskritums – Tugela, kas ir 850 m augsts, kas ir tikai 129 m zemāks par pasaulē augstāko Anhela ūdenskritumu.

5) Victorias ūdenskritums

Viktorijas ūdenskritums ir pasaulē lielākais ūdenskritums. Drosmīgākie cilvēki var doties peldēties velna paseinā (Devil’s Pool), bet pārējie var  vērot ūdenskritumu kādā drošā vietā.

6) Niagara ūdenskritums

Niagāras ūdenskritums ir viens no populārākajiem ūdenskritumiem visā pasaulē. Tas atrodas uz Kanādas un Amerikas Savienoto valstu robežas. Tā augstums sasniedz vien 51 metru. Pec formas Niagāras ūdenskritumu var nosaukt par klasisku.

7) Browne ūdenskritums

Brauna ūdenskritums ir garākais ūdenskritums Austrālijā, tā garums sasniedz 836 metrus.

8) Vinnufossen ūdenskritums

Ūdenskritums – Vinnufossen ir Eiropā garākais un pasaulē sestais garākais ūdenskritums. Labākais laiks šī ūdenskrituma apmeklēšanai ir no jūnija līdz augustam, jo pārējā laikā tas ir novirzīts uz elektrību un nav drošs.

9) Dettifoss ūdenskritums

Varenais Dettifossa ūdenskritums atrodas Islandē un atrodas 572 km no Reikjavikas. Detifoss ir Eiropas varenākais ūdenskritums. Šajā ūdenskritumā 1sekundē tiek triektas 212 tonnas ūdens.

10) Eas a’ Chual Aluinn ūdenskritums

Eas a’ Chual Aluinn ūdenskritums atrodas Skotijā un ir 3 reizes garāks par Niagāras ūdenskritumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34717798sec.