Iepazīsties ar 10 vietām, ko noteikti apskatīt Londonā

Travelnews.lv aicina iepazīties ar 10 vietām Londonā, kas ceļojuma laikā noteikti jāapskata. Iespējams, tas iedvesmos tevi nākamajās brīvdienās doties ceļojumā uz krāšņo Londonu.

1) Svētā Pāvila katedrāle

Svētā Pāvila katedrāle ir anglikāņu katedrāle Londonā, kura tika celta 300 gadu senā vēsturē, pateicoties arhitektam Kristoferam Renam. Gan pieaugušie, gan bērni izbauda 528 pakāpienu garo ceļu augšup pa katedrāles kāpnēm. Katedrāle ir 111 m augsta.

2) Londonas acs

Varenais panorāmas rats "Londonas acs" atrodas 135 m augstumā virs Temzas upes. Tas lēni griežas, sniedzot iespēju tūristiem pusstundas garumā vērot krāšņo Londonu no augšas.

3) Londonas Tauers

Londonas Tauers ir viduslaiku cietoksnis Londonā, kas atrodas Temzas kreisajā krastā. Tā ir viena no senākajām un pazīstamākajām Lielbritānijas ēkām, Londonas vēsturiskais centrs un simbols. Tūkstoš gadu laikā Tauers ir bijis gan cietums, gan pils, gan naudas kaltuve, gan ieroču darbnīca.

4) Griniča

Griniča ir vēsturisks Londonas rajons, kas atrodas dienvidaustrumos no tās centra Temzas dienvidu krastā. Visvairāk Griniča ir pazīstama ar savu jūrniecības vēsturi, skaistiem skatiem, kā arī ar nulles meridiānu un laika zonu, kam dots tās vārds.

5) Hemptona pils

Kamēr izpētīsi Renesanses laika arhitektūru un krāšņo pils dārzu Hemptona pilī, laiks paskries nemanot.

6) Bekingemas pils sardzes maiņa

Bekingemas pils sardzes maiņa ir tūristu iemīļots laiks Londonā, kad laika periodā no maija līdz jūlijam plkst. 11.30 grandiozas ceremonijas laikā karaliskās pils sardze apmainās posteņiem. Vērtīgi uz sardzes maiņas ceremoniju ierasties ātrāk, lai to varētu vērot visā krāšņumā, atrodoties pirmajās skatītāju rindās.

7) Parlamenta kalns

Atrodoties Parlamenta kalnā, var vērot burvīgu ainavu un populārus apskates objektus, tādēļ šī ir lieliska vieta piknikiem un atpūtai no pilsētas steigas. Kalns atrodas 3.77 km2 lielā platībā un ir 98 m augsts.

8) Gaisa vagoniņu līnija

2012. gadā tika atvērta gaisa vagoniņu līnija, kas piestiprināta pie troses un stiepjas 914 m garumā virs Temzas upes un Griničas. Izbrauciens ilgst 5 minūtes darba dienās, bet brīvdienās – 10 minūtes.

9) Sera Džona Soena muzejs

Ekscentriskajā Sera Džona Soena muzejā katra mēneša pirmā otrdiena ir sveču vakars (no plkst. 18.00 līdz 21.00). Šī ir mājvieta 18. gadsimta arhitektam, kurš veidoja Anglijas banku. Otrdienās un sestdienās muzeju no plkst. 10.00 līdz 17.00 var apmeklēt bez maksas. Izņēmums ir tūres gida pavadībā, kas maksā 12,10 EUR.

10) Mākslas darbu galerija "The Wallace Collection"

Populārajā Londonas mākslas darbu galerijā var aplūkot 18. gadsimta gleznas un dekoratīvās mākslas darbus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57962894sec.