Dodies apskatīt skaistas vietas Horvātijā, Adrijas jūras krastā

Ceļojumā pa Horvātiju tevi priecēs koši zilā Adrijas jūra, dabas parki un Romas imperatora celtā Diokeltiāna pils. Dodies cauri Dubrovnikai, atrodi bijušās pirātu apmetnes, marmora bagātās zemes, vīna reģionus, kuros vērts doties pārgājienos un slepenās peldēšanas vietas, kuras atklāt no jauna. Travelnews.lv redakcija aicina iepazīties ar skaistām vietām Horvātijā, kuras apskalo Adrijas jūra.

Dalmācija

Visvairāk apmeklētais reģions Horvātijā ir Dalmācija, tas plešas 5000 km gar Adrijas jūru, padarot to par visvairāk izroboto piekrasti Vidusjūrā. Reģiona nosaukums ir cēlies no dalmatu cilts nosaukuma, kas šajā reģionā dzīvoja pirms to iekaroja romieši. Dalmācijas teritoriālā platība ir aptuveni 12 tūkstoši km². Dalmācija ir viena no vietām, kur norisinās slavenā seriāla „Game of Thrones” filmēšana.

Lastovo sala

Starp Horvātijas anklāviem Adrijas jūrā atrodas Lastovo sala. Vēsturiski sala bijusi pirātu ciems. Lostovo ir populāra ar 15. un 16. gadsimta arhitektūru. Salā sastopama bagāta zemūdens dzīve, kā arī daudzas mežu klātas teritorijas. Sala klāj aptuveni 50 km2 lielu platību. Lastovo piekraste daudzviet ir diezgan stāva, un to apkļauj dziļa, tīra un dzidra jūra.

Pučišća

Pučišća atrodas uz Brača salas un ir otra lielākā pilsēta Horvātijā, tajā apskatāmi interesanti tūristu apskates objekti un vēstures kultūras mantojumi. Iespaidīgāko arhitektūru Horvātijā iespējams apskatīt Pučišća. Pilsēta ir mājvieta Vidusjūras stila celtnēm ar renesanses un Venēcijas stila pieskārienu.

Pelešacas pussala

Tālāk uz dienvidiem atrodas Pelešcas pussala, kas ir populāra ar savu vīna darīšanas mākslu, kā arī pārsteidz ar burvīgu kanu un mežu ainavu. Uz pussalas atrodas pilsēta Orebiča, kur iespējams doties interesantos taku pārgājienos. Uz pussalas atrodas majestātisks kalns Sveti Ilijair, kas ir aptuveni 961m augsts, un pārsteidz tūristus ar skaistu skatu uz Adrijas jūru.

Koločepa sala

Koločepa salā ir vistīrākais ūdens Horvātijā, kas ir pārsteidzoši dzidrs un tirkīzzils. Šajā salā atrodas slepeni peldēšanas caurumi un līči, starp tiem atrodas Zilās alas, kurās ūdens ir elektriski tumši zilā krāsā.

Lokrum sala

Lokrum sala ir slavena ar dažādām vietām - Benediktīniešu klosteri, Karalisko pili, botānisko dārzu, kā arī skaisto pludmali. Šī ir vēsākā vieta, lai paslēptos no Adrijas jūras svelmes, kas atrodas 10 minūšu brauciena attālumā ar prāmi no krasta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62995195sec.