Piecas «Zelta loka» pilsētas, kuras apskatīt, ja atrodies Maskavā

Daudzi tūristi, kuri apmeklē Krieviju, lielākoties apskata tikai tās galvaspilsētu Maskavu, taču apkārt mūsu varenās kaimiņzemes galvaspilsētai ir ne mazums unikālu mazu pilsētiņu, kurās ir saglabājies Krievijas kultūras mantojums. Iepazīstinām ar septiņām neatkārtojamām, galvaspilsētai tuvu esošām pilsētiņām, kurās ir vērts iegriezties.

Tula

Tula atrodas 180 km uz dienvidiem no Maskavas. Uz šo pilsētu no galvaspilsētas iespējams aizbraukt ar vilcienu, kura biļete maksā aptuveni 9 eiro vienā virzienā. Tulas teritorijā ir vairāk kā 300  kultūras mantojuma objekti, tai skaitā arī pieminekļi un mākslas darbi, un šī pilsēta jau ilgu laiku tiek uzskatīta par vienu no krievu tautas centriem.

Volokolamska

Volokolamska ir vecākā Maskavas reģionā esošā pilsēta – vadoties pēc Laurentija hronikām, tā pat ir par 12 gadiem vecāka kā Maskava.

Volokolamska atrodas aptuveni 100 km uz rietumiem no Maskavas, un biļete vienā virzienā vilcienā uz to maksā aptuveni 5, 6 eiro. Pilsētā tūristiem ir iespējams apskatīt vietējās baznīcas, kuras celtas 17.gs un 15.gs, kā arī pieminekli, kas veltīts panfiloviešu varoņiem, kuri Otrā pasaules karā apturēja Vācijas tanku mēģinājumu lauzties uz Maskavu, paši ziedodami savas dzīvības.

Vladimira

Vladimira ir viena no interesantākajām vietām Zelta lokā, kā tiek dēvētas ap Maskavu esošās senās pilsētiņas. Šai pilsētai, kura atrodas 176 kilometrus uz austrumiem no Maskavas, ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Lai no galvaspilsētas nokļūtu līdz Vladimirai, ir jābrauc ar vilcienu, kura biļete vienā virzienā maksā aptuveni 9 eiro.

Galvenais apskates objekts šajā pilsētiņā ir no balta akmens veidoti arhitektūras pieminekļi, kuri arīdzan iekļauti UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā.

Jaroslavļa

Vēl viens UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā iekļauts objekts ir Jaroslavļa, kas atrodas apmēram 300 km attālumā uz ziemeļrietumiem no Maskavas. Volgas krastos esošās pilsētas teritorijā iespējams apskatīt 140 arhitektūras pieminekļus.

Tāpat, kā uz iepriekšējām pilsētām, arī uz Jaroslavļu no galvaspilsētas var aizbraukt ar vilcienu – biļete vienā virzienā maksā 9 eiro.

Pereslavļa-Zaļeska

Pereslavļa atrodas Jaroslavļas reģionā - 140 km uz ziemeļiem no Maskavas. Tā kā pilsētā nav dzelzceļa, uz to no galvaspilsētas ir jādodas ar autobusu. Biļete vienā virzienā tev izmaksās aptuveni 7 eiro.

Pilsēta atrodas Pļeščejeva ezera krastos un šim reģionam bija dots Nacionālā parka statuss. Netālu no Pereslavļas tika izveidota Pētera Pirmā flote – vienīgais izdzīvojušais kuģis atrodas vietējā muzejā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69455099sec.