Travelnews.lv atklāj Katalonijas noslēpumus

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv sadarbībā ar Spānijas reģiona Katalonija pārstāvniecību Krievijā devās iepazīt šī reģiona tūrisma objektus, tradīcijas un kultūru. Ceļojuma laikā Travelnews.lv apmeklēja gan Barselonas ievērojamākos kultūrvēsturiskos objektus, gan ar mašīnu izbraukāja šī reģiona pilsētas un ciematus, kuri Latvijas tūristiem nav tik labi pazīstami.

Tradīciju pilnā Barselona

Barselona – pilsēta Spānijas ziemeļaustrumos, otra lielākā pilsēta Spānijā pēc iedzīvotāju skaita. Pilsētu ieskauj kalni un parki, savukārt dienvidos – jūra. Barselona ir sava veida kultūras metropole – tā ir pazīstama ar dažādiem muzejiem, apskates objektiem, ievērības cienīgo arhitektūru, restorāniem un izsmalcinātām viesnīcām.



Ievērojamākā vieta, ko noteikti jāredz, esot Barselonā, ir Sagrada Familia jeb Svētās Ģimenes baznīca. Tas ir viens no diženākajiem Antonio Gaudi darbiem. Baznīca nav pabeigta vēl joprojām, taču darbs tiek turpināts. Šī baznīca ir viena no retajām, kas netika iznīcināta Spānijas pilsoņu karā, tāpēc tiek uzskatīta par Barselonas spēka un izturības simbolu. Pirms 30 gadiem baznīca iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Vairāk informācijas: www.sagradafamilia.cat

Vairāk bilžu šeit »


Turpinot tēmu par Gaudi, vērts redzēt arī Casa Battlo jeb, pēc vietējo domām, Casa dels ossos, kas nozīmē Māja no kauliem. Sākumā tā bija vienkārša dzīvojamā māja, ko 1904.gadā Gaudi atjaunoja, tādējādi to padarot par mākslas darbu. Mājas jumts izskatās kā pūķis vai dinozaurs. Vairāk informācijas: www.casabatllo.cat


Vairāk bilžu šeit »


Izvēloties ceļojumu datumus, noteikti jāieskatās pilsētas pasākumu kalendārā. Barselonā notiek vairāki krāšņi pasākumi - moto sporta cienītājiem kalendārā jāatzīmē 12.-14. jūniju, kad Barselonā norisinās Gran Premi Monster Energy Moto GP TM sacensības; elektromūzikas fani tiek gaidīti uz festivālu Sónar - 22. Starptautisko progresīvās mūzikas festivālu, taču viens no spilgtākajiem gada notikumiem ir Svētas Jaunavas Marijas svētki - Fiesta de la Marcè, kuri tradicionāli katru gadu norisinās no 21. līdz 24. septembrim. Šie svētki Barselonas ielās pulcē tūkstošiem svinētāju. Pilsētas iedzīvotājus un viesus izklaide liels skaits profesionālu un amatieru kolektīvu, taču svarīgākais notikums ir kosteljeru sacensības - kad daudzas komandas sacenšas cilvēku piramīdu celšanā.



Restorāns "7 Portes" (7 durvis) ir Barselonas tradicionālākais restorāns ar vairāk nekā 179 gadu vēsturi. Vienlaicīgi tas ir viena no vecākajām pilsētas ēdināšanas iestādēm, kas ir kļuvusi par Barselonas simbolu. Restorāns viesiem piedāvā nobaudīt tradicionālu kataloniešu virtuvi. Viens no pirmajiem slaveniem šī restorāna viesiem bija mākslinieks Picasso, savukārt, viens no pēdējiem - aktieris Roberts De Niro, kurš 2014. gadā piedalījās filmas uzņemšanā Barselonā. Viņam patika restorāna gaisotne un apkalpošana, tāpēc braucot projām, viņš uzjautāja viesmīļiem, kāds ir viņa iemīļotākā galdiņa numurs, lai nākamajā reizē, kad viņš ciemosies Barselonā, viņš varētu rezervēt tieši šo galdiņu. "12. galdiņš, mister De Niro", atbildēja viesmīlis. Restorāna "7 Portes" adrese ir Passeig isabel II, 14. Vairāk informācijas par šo vēsturisko restorānu mājas lapā www.7portes.com



Sitdžesa

Vien 35 km no Barselonas atrodas pilsēta Sitdžesa, kas tūristus priecē ar brīvi pieejamām pludmalēm, paver lieliskas iespējas makšķerēšanas entuziastiem vai tiem, kas vienkārši vēlas izbaudīt laisku atpūtu. 19.gs. pilsēta bija iecienīta Katalonijas augstāko šķiru pārstāvju vidū. Attīstoties modernisma stilam, pilsēta vilināja Pikaso stila cienītājus. Jūlijā un augustā Sitdžesas naktsdzīve pārvēršas par vienu lielu pludmales ballīti, kļūstot par reālu konkurentu Ibizai.



Pilsētai ir savs šarms, ko veido skaistais pilsētas centrs un smalkie restorāni. Nesezonas laikā Sitdžesa ir diezgan klusa, taču vēl joprojām pietiekoši vilinoša.

Sitdžesa ir pilsēta teju pašā Vidusjūras krastā, atrodas Barselonas provincē, Katalonijā, Spānijā. Pateicoties ģeogrāfiskajam novietojumam, Sitdžesas klimats ir piemērots āra aktivitāšu baudīšanai gandrīz katru dienu visa gada garumā. Turklāt pilsētā regulāri notiek dažādi pasākumi – Katalonijas Filmu festivāls, Karnevāls, Teātra festivāls, Antīko auto rallijs, kā arī koncerti, kas ļaus kaut ko saistošu un interesantu atrast ikkatram pilsētas viesim.


Vairāk bilžu šeit »


Pilsētas iedzīvotāji lepojas ar savu iecietību un pretimnākšanu visiem cilvēkiem – tāpēc pilsētā tiek aicināti visi, neskatoties ne uz ādas krāsu, reliģisko piederību vai seksuālo orientāciju. Oficiālā tūrisma mājas lapa: www.sitgestur.com


Siurana

Pilsēta savu ievērību ieguva vīnu ražošanas dēļ - tiek uzskatīts, ka Siuranā ražo, iespējams, labāko vīnu Eiropā. Pilsētā redzamas viduslaiku celtņu drupas un atliekas, tajā ir saglabājušās drupas no arābu celtās pils, kas tika nopostīta Napoleona armijas uzbrukumu laikā. Dzīvojamās mājas atrodas pakalnā, kuram lejā plūst Siuranas upe.



Romas impērijas laikos Siurana bija pazīstamā kā Seviriana. Vairāk kā 200 gadus pilsētā valdīja islāmticīgie, Siuranu uzskatot par galvaspilsētu mazai musulmaņu vadītai valstij ar nosaukumu Taifa. Kristieši pilsētu atguva 1153. gadā spāņu rekonkistas laikā. 1953. gadā pilsētā izvietoja akmens krustu, kas kalpo kā piemiņas zīme, atzīmējot 800 gadus kopš rekonkistas.

Vairāk bilžu šeit »


Galvenais tūristu apskates objekts Siuranā, neskaitot burvīgos dabas skatus un ainavas, ir romiešu baznīca, kas celta 12.gs. Tās galvenā ieeja gan ir slēgta, taču pa logiem ir iespējams saskatīt baznīcas interjera elementus, kā arī altāru.

Dabas skati, kas paveras, vērojot klinti un upi, ir elpu aizraujoši. Turklāt Siurana, iespējams, ir skaistākā vieta Tarragonas pusē.

Pametot Siuranas ciematu, Travelnews.lv iegriezās vīnu darītavā Clos de l'Obac, kuru 1970. gados dibināja un joprojām vada laulāts pāris - žurnālists Karles Pastrana un enologiste Mariona Džarkija. Kādreiz viņi izmantoja iespēju un pieņēma izaicinājumu izmantot savas zināšanas un enerģiju vīnu ražošanas atjaunošanai reģionā Priorat. Pēc 40 gadiem vīna darītava Clos de l'Obac ir kļuvusi atpazīstama ne tikai Spānijā, bet arī ārpus tās. Ikviens ceļotājs plānojot savu atvaļinājumu šajā reģionā, var pieteikties darītavas apmeklējumam un vīnu degustācijai. Kāda no Clos de l'Obac vīnu pudelēm būs labs suvenīrs vai dāvana. Vairāk informācijas mājas lapā www.costersdelsiurana.com



Tarragona

Tarragona atrodas Dauradas krastā, pavisam netālu no Barselonas. Pilsēta lepojas ar pilnvērtīgajām pludmalēm, senajām romiešu celtnēm, dažādajiem piedāvājumiem un bagātīgo kultūras mantojumu.

Neskatoties uz to visu, līdz šim Tarragona nav bijusi diez ko populāra tūristu vidū. Taču šķiet, ka tas pilsētai tieši ir nācis par labu, saglabājot savu noslēpumainību, paliekot kā neatrastam dārgumam.



Pilsētā atrodas vairāki tūrisma apskates objekti, no kuriem daudzi ir iekļauti UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā. Kā ievērojamāko no tiem noteikti ir jāmin romiešu amfiteātri, kas atrodas vien dažu soļu attālumā no pludmales. Šis cīņas laukums tapis aptuveni 20 g. p.m.ē. Izmantojot savu fantāziju, nav grūti iedomāties, kā tajā varēja būt cīnījušies gladiatori.

Vairāk bilžu šeit »


Tāpat dažādas vēsturisku celtņu drupas ir redzamas arī citās vietās pilsētā. Elpu aizraujošus skatus piedāvā vieta, ko dēvē par Velna tiltu. Tas gan atrodas nedaudz ārpus pilsētas galvenās daļas, taču, lai apbrīnotu tā laika šķietami neiespējamo darbu, ir vērts izmest kādu līkumu, lai to apskatītu.

Pašā vecpilsētas vidū atrodas katedrāle, kas izskatās visnotaļ majestātiski. Tā celta 1171.g. p.m.ē. un ir lielisks romiešu un gotiskās mākslas arhitektūras piemērs. Interjers ir tikpat iespaidīgs – gobelēns sajaukumā ar koka grebumiem un marmora altāri.


Figerasa

Spānijas pilsēta Figerasa ir mākslinieka Salvadora Dalī dzimšanas vieta. Mūsdienās tajā atrodas Dalī teātra muzejs, kas tika izveidots Figaresas teātrī, kurā savulaik māksliniekam bija viena no pirmajām darbu izstādēm. Muzejā vērojami populārākie Dalī darbi, tāpat tur ir iespējams uzzināt ko vairāk par mākslinieka biogrāfiju. Turklāt pati ēka – gan iekšpuse, gan ārpuse – ir Salvadora Dalī darbs. Figaresas teātris tika nopostīts 1939. gadā spāņu pilsoņu kara laikā. Mākslinieka atjaunotais teātris tika atkal atvērts 1974. gadā. Salvadora Dalī teātra muzejs ir viens no populārākajiem muzejiem visā valstī.



Pati pilsēta ir gana populārs galamērķis tūristiem, tās atrašanās vieta ir Pireneju pussalā. Mājīgā vecpilsēta plaši piedāvā senlaiku pasaules apskates objektus, savukārt jaunajā pilsētas daļā ir vērojams mierīgs dzīves ritms un draudzīga attieksme pret tūristiem.

Pilsētā ir vēl citas apskates vietas, kas vilina Salvadora Dalī mākslas cienītājus,  piemēram, dažādas izstāžu zāles. 2001. gadā tika atklāta jauna galerija, kurā apskatāmas Dalī idejas rotu dizainā. Savukārt citi muzeji piedāvā arī diezgan modernus risinājumus – hologrammas, spektogrāfus un citus 3D eksperimentus.


Vairāk bilžu šeit »


Pat tad, ja uz Figaresu ierodas Dalī teātra muzeja dēļ, ir iespējams atrast arī kaut ko citu, kas spēs ieinteresēt. Piemēram, Santferrana pili, kas būvēta 1753. gadā, turklāt tiek lēsts, ka tā ir lielākā Eiropas pils. Tāpat vienaldzīgu nespēs atstāt iespaidīgie dabas skati un ainavas. Turpretī muzejs “Del Joguet” piedāvā interesantu ekspozīciju – vairāk nekā 4500 rotaļlietas, tostarp tādas, kas piederējušas slaveniem spāņiem, ieskaitot, protams, Salvadoru Dalī. Vairāk informācijas mājas lapā: www.salvador-dali.org


Žirona

Žirona atrodas Spānijas ziemeļaustrumos, netālu no Francijas robežas. Žirona ir skaista pilsēta, kur visnotaļ vēsturisku noskaņu var rast vien pastaigājot pa pilsētas senlaicīgajām ielām. Pilsēta radusies jau romiešu laikā, un vēl joprojām ir saglabājušies pilsētas mūri, kuru iekšpusē šobrīd atrodas vecpilsēta. Tāpat apskates vērta ir iela, kur saglabājušās 19.gs. celtās mājas, kas tika no jauna uzceltas pēc tam, kad 1807. gadā tās tika nopostītas pilsētas aplenkuma dēļ.



Žironas province ir tiešām iespaidīga. Skats, kas paveras uz krastu, priecēs ne tikai acis, bet arī sirdi. Ne pārāk lielie līči un dabiskās pludmales, akmeņaino pauguru un priedīšu ieskautas, ļaus izbaudīt dabas veidoto skaistumu. Tur ir neskaitāmas mājiņas, kuras tūristi var izīrēt un neviena netraucēti atpūsties un izbaudīt dabas tuvumu. Tāpat pilsētā var apskatīt romiešu celtās baznīcas un klosterus. Pilsēta ir salīdzinoši maza, tāpēc to iespējams ērti izstaigāt. Pastaigu vislabāk sākt no pilsētas ziemeļu puses - no vietas, kur atrodas romiešu celtie mūri. Šāda pastaiga tiek dēvēta par arheoloģisko pastaigu.

Vairāk bilžu šeit »


Pie mūriem vēl joprojām ir iespējams saskatīt romiešu celto tiltu, kas savienoja Romu ar Tarragonu. Turpinot pastaigu, iespējams apskatīt visas pilsētas sniegtās iespējas – vecpilsētu, baznīcas, arābu peldvietas, katedrāli, muzejus un visbeidzot ebreju kvartālu. Lielākā iela pilsēta ir La Rambla, kur ir viss tūristu piesaistīšanai – dažādu veidu veikali, modes preču veikali, restorāni un smalkas kafejnīcas.


NODERĪGAS SAITES:

Oficiālā Katalonijas tūrisma mājas lapa: www.catalunya.com

Oficiālā Barselonas tūrisma mājas lapa: www.barcelonaturisme.com

Svētās Ģimenes baznīcas oficiālā mājas lapa: www.sagradafamilia.cat

Casa Battlo oficiālā mājas lapa: www.casabatllo.cat

Svētas Marijas svētku oficiālā mājas lapa: www.merce.bcn.cat

Oficiālā Tarragonas tūrisma mājas lapa: www.tarragonaturisme.cat

Salvadora Dalī muzeja-teatra mājas lapa: www.salvador-dali.org

Oficiālā Žironas tūrisma mājas lapa: www.girona.cat

Oficiālā Lloret de Mar tūrisma mājas lapa: www.lloretdemar.org


KUR PAĒST?

Resrotāns "7 Portes" Barselonā: www.7portes.com

Restorāns "Tenorio" Barselonā: www.restaurantetenorio.com

Restorāns "Lo Teatre", Priorat

Restorāns "Cala Canyelles", Lloret de Mar: www.restaurant-calacanyelles.com

Restorāns "VOL Espai Gastronòmic", Žironā www.volgastronomic.com


KUR PALIKT PA NAKTI?

Viesnīca "Hotel Barcelona Catedral" Barselonā: www.barcelonacatedral.com

Viesnīca "Hotel Dolce Sitges" Sitdžesā: www.dolcesitges.com

Viesnīca "Hotel Gran Palas" Tarragonā: www.granpalashotel.com

Viesnīca "Hotel Peralada Wine SPA & Golf" Peraladā, Žironā: www.hotelperalada.com

Viesnīca "Hotel Rigat Park" Lloret de Mar, Žironā: www.rigat.com

Viesnīca "Gran Hotel Reymar" Tossa de Mar: www.hotelreymartossa.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44036412sec.