Ja vēlies piedzīvot nebijušas izjūtas, apceļo Itālijas spoku pilsētas

Daļu Itālijas pilsētu ir pametuši tās sākotnējie iedzīvotāji dabas katastrofu, ekonomisku un demogrāfisku apsvērumu dēļ, atstājot tās spoku pilsētu statusā. Lai gan daļa Itālijas pilsētu ir pamestas, tomēr tām ir savs šarms, kas tās padara par interesantiem apskates objektiem, kur iespējams vērot skaistu dabas ainavu un laika zoba skartas celtnes.

Aplūko, kurās Itālijas spoku pilsētas iespējams baudīt neaizmirstamus iespaidus.

Krako

Krako ir viduslaiku pilsēta, kura izveidojusies ap 1060. gadu. 1963.gadā palikušie 1800 iedzīvotāji astāja savas mājas, un pilsēta palika pamesta pavisam. Krako rada spoku pilsētas iespaidu, jo tajā ir neapdzīvotās ielas un mājas - viss ir astāts tieši tā, kā pamešanas naktī.

Pendedattilo

Pendedattilo atrodas Kalabrijā, kas ir tālākā tālijas dienvidu daļa, tā saucamā ''itāļu zābaka zeķe''. Pendedattilo kalna 5 smailes atgādina piecus pirkstus, kas daļai cilvēku šķiet baisi. Pēc smagas zemestrīces, šī pilsēta tika pamesta, atstājot to spoku pilsētas statusā.

Romagnano al Monte

Ciemats Romagnano al Monte tika iznīcināts Irpinas zemestrīces laikā, 1980 gadā. Šī spoku pilsēta ir kļuvisi par tūristu iecienītu galamērķi kopš 2000. gada.

Roscigno

Maizais ciemats Roscgino tika pamests jau 20. gadsimta sākumā. 2000. gadā ciematā izveidots interesants muzejs, ko vērts apskatīt.

Monterano

Spoku pilsēta Monterano atrodas 50 km attālumā no Romas. Šobrīd Monterano ir daļa no dabas rezervāta, kur iespējams vērot skaistu dabas ainavu.

Giardino di Ninfa

Giardino di Ninfa ir pamests un aizaudzis ciems. Sākotnējais ciems aizauga ar savvaļas augiem un krūmiem, līdz brīdim, kad tas tika atjaunots 20. gadsimtā, angļu dārza stilā.

Belastrino

No visām Itālijas spoku pilsētām, Belastrino ir maģiskākā un noslēpumainākā. Kopš 1953. gada, kad Belastrino tika pilnībā pamesta, tā nav vairs mainījusies.

Bussana

Bussana ir 1000 gadu sens ciems, ko iznīcināja zemestrīce 1887. gadā. Šobrīd Bussena ir mākslinieku bāzēšanās vieta, kur tūristiem ir iespēja apskatīt un iegādāties mākslas darbus.

Sant’Anna di Stazzema

Sant’Anna di Stazzema tika iznīcināta 1944. gadā, 2. Pasaules kara laikā. Kopš 21. gadsimta sākuma šeit atrodas Itālijas nacionālā piemiņas vieta, kur izveidoti pieminekļi kara upuriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07796884sec.