Četri iemesli, kādēļ Ķīnai vajadzētu būt tavu nākotnes ceļojumu sarakstā

Ķīna ir viena no brīnumainākajām valstīm, kuru apceļot. No vienas puses, tā ir cilvēkiem pārbagāta valsts, kurā ēd citādi kā Rietumeiropā, dažas no tās pilsētām ir piesārņotas un pārapdzīvotas, taču tas Ķīnai neliek zaudēt savu skaistumu un šarmu. Piedāvājam četrus iemeslus, kādēļ ikvienam reizi dzīvē vajadzētu apmeklēt šo interesanto Austrumu valsti.

Ķīnas provinces

Ķīnā, it īpaši tās rietumu daļā, kur ir daudz kalnu, ir ļoti daudz brīvu, neapdzīvotu zemju. Šajā Ķīnas reģionā, pateicoties daudzajiem klosteriem, mūkiem un lūdzēju karogiem, kuri brīvi plīvo vējā, var itin viegli sajust Tibetas auru. Savukārt dodoties uz dienvidiem, iespējams nonākt Junaņas provincē, kura ir labi piemērota vieta pārgājieniem. Tāpat dienvidos ir atrodami rīsu skaisti rīsu lauki, tādēļ, lai atklātu tos un upes, kas tos ieskauj, uz vietas iznomā uz vienu dienu riteni un dodies provinču apskatē.

Cilvēki

Labi zināms ir fakts, ka ķīnieši angliski runā ļoti maz (iespējams, tādēļ šajā valstī ir tik liels pieprasījums pēc angļu valodas pasniedzējiem). Tomēr neskatoties uz nespēju komunicēt ar daudziem cilvēkiem no Rietumu pasaules, ķīnieši ir ļoti izpalīdzīgi, un, ja vien būs nepieciešams, centīsies tev palīdzēt, kā vien varēdami.

Savukārt, ja izdodas satikt kādu vietējo, kurš runā angļu valodā, ņem vērā, ka viņi būs ļoti ieinteresēti uzklausīt tevi un uzzināt ko jaunu gan par tevi pašu, gan tavu dzīves stilu. Tāpat ir ļoti iespējams, ka tiksi uzaicināts uz kopīgu maltīti, jo ķīnieši ir ļoti atvērti, ziņkārīgi, dāsni un laipni.

Ēdiens

Nereti Ķīna mums asociējas ar dīvainiem ēdieniem, taču patiesībā tur ir arī Rietumu pasaulē zināmi un atzīti ēdieni. Piemēram, viens no populārākajiem ēdieniem Ķīnā ir pelmeņi, kurus var pagatavot daudzos un dažādos veidos. Atkarībā no tā, kādā reģionā atrodies, pelmeņi var būt cepti uz grila, tvaicēti vai pat kārtīgi apcepti. Daži no tiem būs pusmēness formā, citi var izskatīties kā mazas kastītes ar virsū uzsietu banti. Pelmeņu pildījums Ķīnā parasti ir no cūkgaļas, tofu vai olām, sajauktām kopā ar dārzeņiem un garšvielām.

Tāpat Ķīnā iecienītas ir aukstas nūdeles, tofu zupa, čilī tofu, cepta cūkgaļa ar medus un ingvera mērci un daudz kas cits – vārdu sakot, ķīnieši ēdieni garšas ziņā ir tiešām dažādi, tādēļ ikvienai gaumei būs iespējams atrast ko piemērotu un gardu.

Vēsture

Ķīna ir civilizācija, kura ir gandrīz 5000 gadus veca. Sākot ar Ķīnas pirmo imperatoru Cjiņu Šihuansu, turpinot ar atklājēju Marko Polo un līdz pat varenā Čingishana iebrukumam – Ķīnas vēsture ir patiešām bagāta un notikumiem piepildīta.

Ķīnas vēsturi itin labi var sajust, apskatot Lielo Ķīnas mūri, kurš stiepjas 21 196 kilometru garumā. Vēl viens vēstures apskates objekts ir Terakotas armija, kura atrodas pie Siaņas pilsētas – vairāk nekā 8000 kareivju un simtiem zirgu un kariešu tika izcirstas no cieta māla un apraktas kopā ar pirmo imperatoru Šihuansu, kurš uzskatīja, ka šīm skulptūrām pietiks spēka, lai aizsargātu viņu arī aizkapa dzīvē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69582105sec.