18 fakti par Nīderlandi, kurus, iespējams, nezināji [1]

Kaut pēdējos gados Nīderlande  Latvijā ir bieži minēta saistībā ar studijām, tomēr ir daudz interesantas lietas, par kurām mēs joprojām nezinām. Vai Jūs zinājat, ka nīderlandieši ir atpazīstami visā pasaulē ar saviem atklājumiem? Šī mazā valsts ir guvusi milzīgus panākumus tādās nozarēs kā jaunākās tehnoloģijas, bizness, loģistika, tirdzniecība, medicīna, dārzniecība, zemkopība un līdz ar to šī valsts var lepoties ar izcilām studiju programmām šajās jomās.

1. Iedzīvotāju blīvums valstī ir pats lielākais pasaulē – 391 iedzīvotājs uz kvadrātkilometru (16 miljoni iedzīvotāju valstī).

2. Nīderlande - pasaules līderis augstāko tehnoloģiju, mikro un nanotehnoloģiju izstrādāšanā un izveidošanā.

3. Tulpes nekad neauga Nīderlandes teritorijā. Pirmie tulpju sīpoli tika importēti no Turcijas 1599. gadā. Kopš tiem laikiem valstī sākās tulpju „drudzis”.

4. Nīderlande ieņem pirmo vietu pasaulē ūdens transporta organizācijā, ceturto vietu gaisa organizācijā un devīto vietu dzelzceļa transportā, tāpēc Nīderlande ir ideāla valsts studijām tiem, kurus interese loģistika.

5. Holandē atrodas visvairāk kompāniju, kuras nodarbojas ar dzīves kvalitātes uzlabošanu. 120 jūdžu rādiusā atrodas 350 šāda veida organizācijas.

6. Ja Jūs esat saslimis un paziņojat par to savam darba devējam, tad pastāv liela varbūtība, ka Jūsu darba devējs atsūtīs pie Jums ģimenes ārstu, lai pārliecinātos, ka Jūs tiešām esat slims.

7. Holandieši ir pati garākā nācija pasaulē. Vidējais augums Nīderlandē ir 182 cm (vīriešiem) un 170 cm (sievietēm).

8. Nīderlandē ir viens no galvenajiem naftas nozares transporta mezgliem Eiropā. Visintensīvākā slodze tiek tieši Rotertdamai.

9.Vietējie iedzīvotāji neizmanto aizkarus un ikviens ziņkārīgais var redzēt, kas notiek citu mājās. Šis ieradums ir saglabājies kopš kara laikiem, kas nozīmē, ka mājas iedzīvotājiem nav ko slēpt.

10. 80% Nīderlandes ķimikāliju iet uz eksportu, no tiem 80% uz citām Eiropas valstīm. Ķimikāliju eksports sastāda 18% no kopējā valsts eksporta.

11. Gandrīz visi veikali Nīderlandē strādā līdz pulksten 18:00. Tikai vienreiz nedēļā notiek iepirkumu vakari (koopavond), kad veikali tiek slēgti 21:00.

12. Vai varat iedomāties, ka šī valsts ir lielākais ēdienu eksportētājs pēc ASV? Nīderlande ir slavena ar veselīgāko un kvalitatīvāko pārtiku pasaulē!

13. Uguņošana Nīderlandē ir atļauta tikai Jaungada naktī, laika periodā no 31. decembra 10. rītā, līdz 1. janvāra 2. naktī.

14. Holandē nav pieņemts dāvināt dārgas dāvanas. Pat atnākot uz kāda kāzām, dāvanas budžets būs ne vairāk kā 50 eiro.

15. Nīderlande ir viena no pašiem lielākajiem alus ražotājiem. Šeit dzima tādi brendi kā Heineken, Amstel un Grolsch. Katrs iedzīvotājs gada laikā izdzer vidēji 74 litrus alus gadā.

16. Valstī tiek īpaši mīlēta deju mūzika un „trance” mūzika. Tādi dīdžeji kā Armin Van Buren, Tiesto, Ferry Corsten – visi nāk no Nīderlandes.

17. Divritenis – pats populārākais pārvietošanās veids valstī, ritenis ir katram valsts iedzīvotājam. Tā kā tos ļoti bieži zog, pārsvarā divriteņa slēdzene maksā divreiz dārgāk par pašu braucamo.

18. CD, DVD diski, WiFi un Bluetooth – tie visi ir nīderlandiešu izgudrojumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 mamba 06/01/2015 17:27 Nīderlande, tad Holande, atkal Nīderlande, tad atkal Holande. Vajadzētu painteresēties kas ir kas pirms taisam rakstu. ;)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50575495sec.