Septiņi padomi Parīzes apmeklēšanai jūnijā

Ziedošie publiskie dārzi un bulvāri ir kā radīti pastaigām roku rokā, tāpēc šis ir ideāls gadalaiks, lai apmeklētu Gaismas pilsētu (City of Light). Mēs dalāmies ar dažiem padomiem, lai jūs varētu priecēt acis ar skaistiem skatiem, baudīt izdevīgākās maltītes un padarīt Parīzi par savu pilsētu.

Ieplāno, bet esi elastīgs

Džons Baksters, autors grāmatai "The Most Beautiful Walk in the World: A Pedestrian in Paris", iesaka izvēlēties vienu objektu, ko obligāti apskatīt katrā no Parīzē pavadītajām dienām, bet pārējā dienas daļā - improvizēt. Šī plānošanas un spontanitātes kombinācija ir ideāli piemērota Parīzei - pilsētai, kas piedāvā ne tikai ļoti slavenas vietas kā Luvra, Parīzes Dievmātes katedrāle un Triumfa arka, bet arī slepenas vietiņas, kas ir vēl īpašākas kaut vai tāpēc, ka atrodas ārpus ierastā tūristu ceļa. Kā apgalvo eksperti, Parīzi nevar aprakstīt tikai ar karti vai ceļvedi - ir jāpazūd, jābūt neapmierinātam, nomāktam, jo tikai tad jūs atradīsiet to ideālo kafejnīcu, tirgu, dārzu. kas šķiet kā vietējais noslēpums. Parīze jāatklāj katram pašam.

Iegūsti perfektu skatu

Kad inženieris Gustavs Eifelis ierosināja celt Eifeļa torni, pilsētas izcilākie mākslinieki to nosauca par "bezjēdzīgu un zvērīgu". Tomēr Parīzes ikoniskais novērošanas tornis pēc īsa laika kļuva tik populārs, ka tas tā arī ir palicis savā vietā. Mūsdienās vienīgā "milzīgā" lieta, runājot par Eifeļa torni, ir rindas, lai iegādātos biļetes - Eifeļa tornis piesaista katru gadu piesaista vairāk kā 7 miljonus apmeklētāju. Lai arī Eifeļa tornis vairs nav pasaulē garākā mākslīgi radītā konstrukcija, skats no tā uz Gaismas pilsētu, kura ietver sevī Triumfa arku, Sēnu, daudzos Parīzes tiltus un apkārtējo ainavu vairāk kā 60 kilometru attālumā, nav pielīdzināms nevienam citam apskates objektam.

Lifta cena:  14,50 EUR (biļetes var iegādāties internetā, lai nebūtu jāstāv rindā). Jūs varat saskandināt šampanieša glāzes par skaisto skatu  (no 10 EUR) un pieveikt pūļus, apmeklējot Eifeļa torni vēlāk vakarā - apgaismotais tornis līdz jūnija vidum ir atvērts līdz pulksten 23.00, tad vasarā - līdz pusnaktij. Parīzes iedzīvotāji iesaka izmantot 6. metro līniju uz Bir-Hakeim staciju - kad virszemes vilciens tuvosies stacijai, uz torni pavērsies neaizmirstams skats. Bez Eifeļa torni skaisti skati paveras arī no Parīzes Dievmātes katedrāles un Triumfa arkas.

Apskati dārzus

Ja jūs apmeklējat Parīzi, nepalieciet ieslodzīti iekštelpās. Lai arī, piemēram, Luvras kolekcija ietver slavenas gleznas, zīmējumus un skulptūras, ievērības cienīgi ir arī Parīzes dārzi, kas piedāvā krāsu sprādzienus un izaicinošas ainavas. Lai iegūtu milzu devu vasaras, nepalaid garām Luksemburgas dārzus un dienas ceļojumu uz Versaļu!

Pusdieno

Vakariņas daudzos Parīzes restorānos izmaksās simtiem eiro, tādēļ tajos tūristi ciemojas vien īpašos gadījumos. Tomēr tajā pašā laikā būtu vērts arī atcerēties, ka cenas dažās top ēstuvēs pusdienu laikā var būt par 50 procentiem zemākas, kā vakarā.

Vēl viens svarīgs aspekts, pusdienojot Parīzē - dzeramnauda vienmēr ir iekļauta rēķinā, tāpēc restorānos papildus naudu atstāt nav nepieciešams.

Paturi prātā vienkāršību

Tikpat lieliska, kā Parīzes restorāni un muzeji, ir pilsētas dinamiskā ielu kultūra un ātrās ēdināšanas iespējas. Svaigas, ar pasaules klases franču sieru un šķiņķi pildītas bagetes nogaršošana, kamēr pastaigājies pa bulvāri, ne vien izmaksās krietni lētāk, bet var arī pārvērsties par lielisku piedzīvojumu, ko nekad neaizmirst.

Izmanto publisko transportu

Parīzes metro vilcieni un autobusi ir tīri, droši, uzticami un pieejami. Patiesībā - daži apmeklētāji uzstāj, ka noīrēt viesnīcas numuriņu netālu no metro stacijas ir ērtākais veids, kā apskatīt pilsētu. Vēl izdevīgi ir izvēlēties iknedēļas caurlaidi.

Nepazūdi zvaigznēs

Francijas valdība Parīzes viesnīcas vērtē ar zvaigžņu sistēmu. Dažas vienas zvaigznes viesnīcas ir burvīgas un uzticamas, kamēr citas nav tik labi uzturētas un tajās neietilpst privātā vannas istaba, tāpēc, esot Parīzē, vislabāk izvēlēties uzturēties trīs zvaigžņu viesnīcās. Tās parasti izmaksā zem 200 EUR par nakti, un cenā ir iekļauta privāta vannas istaba, kā arī bezmaksas kafija un kruasāns katru rītu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46173sec.