Pasaulē apmeklētākie kultūras pieminekļi

Daži pieminekļi ir grandiozi, citi – nelieli, bet to vērtība neslēpjas izmērā, bet gan vēsturiskajā un kultūras nozīmē. Uzzini, kuri ir pasaulē apmeklētākie kultūras pieminekļi.

Tadžmahāls, Indija

Tadžmahāls ir ne tikai arhitektūras brīnums, bet arī mīlestības simbols - mauzoleju gada laikā apskata vidēji 2,5 miljoni tūristu.

Gīzas piramīdas, Ēģipte

Gīzas piramīdas ir lielākās piramīdas Ēģiptē. Tās celtas 2570 gadus p.m.ē., un  gada laikā tās apskata vidēji 3 miljoni tūristu.

Alhambra, Spānija

Alhambra ir pils un cietokšņa komplekss Granadā, Andalūzijā, kas ir visvairāk apskatītais kultūras piemineklis Spānijā - gadā to apskata vairāk, kā 3 miljoni tūristu.

Brīvības statuja, ASV

Brīvības statuja, kuras formālais nosaukums ''Brīvība apgaismo pasauli'', ir neoklasicisma skulptūra Brīvības salā, Ņujorkā. Gada laikā to apskata apmēram 4,2 miljoni tūristu.

Kolizejs, Itālija

Kolizejs, sākotnēji pazīstams kā Flāvija amfiteātris, ir eliptisks amfiteātris Itālijas galvaspilsētas Romas centrā, un ir vislielākais Romas impērijas laika amfiteātris, ko gadā apskata ap 5,1 miljoniem tūristu.

Linkolna memoriāls, ASV

Linkolna memoriālu gadā apskata ap 6 miljoniem tūristu - tas ir piemineklis, kas celts par godu 16. ASV prezidentam Ābrahamam Linkolnam, un atrodas Nacionālajā alejā, Vašingtonā.

Eifeļa tornis, Francija

Eifeļa tornis ir tērauda tornis Parīzē, Francijā, kas mūsdienās ir kļuvis par galveno Parīzes simbolu, ko ik gadu apskata ap 6,7 miljoniem tūristu.

Sidnejas Operas nams, Austrālija

Sidnejas Operas nams atrodas Austrālijas pilsētā Sidnejā, Jaundienvidvelsas štatā.  2007. gadā tas tika iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā. Sidnejas Operas namu ik gadu apskata ap 7,4 miljoniem tūristu.

Lielais Ķīnas mūris, Ķīna

Lielais Ķīnas mūris ir 6350 km garš no zemes, ķieģeļiem un akmeņiem celts mūris, kuru Senajā Ķīnā uzbūvēja kā nocietinājumu pret iebrucējiem no Ķīnas ziemeļiem. Ik gadu to apmeklē aptuveni 9 miljoni tūristu.

Parīzes Dievmātes katedrāle, Francija

Parīzes Dievmātes katedrāle ir katedrāle Parīzē, Francijā, kas ir ievērojams agrīnās gotiskās arhitektūras paraugs. To ik gadu apskata aptuveni 12 miljoni tūristu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44979405sec.