Izpēti Alžīrijas vēsturi, kultūru un dabu

Alžīrija, majestātiskā Ziemeļāfrikas valsts, ir otra lielākā valsts Āfrikas kontinentā. Līdz deviņdesmitajiem gadiem Alžīrija bija plaukstoša, tūristu iemīļota vieta, bet viss mainījās pēc 1992. gadā notiekošajiem nemieriem. Turpmākos gadus valstī notika cīņa par tās krāšņuma atdzīvināšanu. Lai gan 2000. gadā Alžīrijas stāvoklis uzlabojās, tomēr tūristiem bailes ieviesa daudzie nolaupīšanas gadījumi.

Par spīti dažādām grūtībām, Alžīrija šobrīd ir iemīļots tūristu galamērķis. Valsti ir vērts apskatīt kaut vai tās dinamiskās kultūras dēļ. Turklāt Alžīrijā atrodas dažādi kultūras mantojuma pieminekļi, kā arī tajā sastopamas neskaitāmas liecības par tās vēsturi. Turklāt Alžīrijā atrodas Timmouna smilšu kāpas, kas ir ne tikai skaistas, bet darbojas arī kā ģeogrāfiska robeža, sadalot Timmounu divās daļās.

Bez tam, atrodoties Alžīrijā, Sahāras daļā, sastapsiet neiedomājamu skaistumu – vēsturisko mantojumu. Ouarglas pilsētas, pazīstamas arī kā ''zelta atslēga tuksnesī'', burvība slēpjas nepārspējamajā arhitektūrā, kā arī ir vērts apmeklēt pilsētas tirgus laukumu, kas slēpj neskaitāmus noslēpumus. Savukārt Sidi Fredj pussala un Turkoisa piekraste pārsteidz ar elpu aizraujošu skatu uz okēanu.

Alžīrija ir īpaša ar tās sākotnējo iedzīvotāju vēsturi. Vietas ar vēsturisko pagātni – Masourra cietoksnis, Almohad vaļņi, kā arī vēsturiskā pilsēta Tlemecen un Nacionālais tēlotājmākslas muzejs – ir lieliskas apskates vietas vēstures un kultūras cienītājiem.

Pavasaris un vasara ir labākais laiks Alžīrijas apskatei, pateicoties tās ģeogrāfiskajai atrašanās vietai. Ziemas laikā ļoti daudzas vietas ir nepieejamas, jo šajā laikā ir lietus periods un lielākoties viss ir slapjš. Taču Sahāras reģions vislabāk piemērots izpētei starp vēlu rudeni un agru pavasari (no novembra līdz aprīlim).

Alžīrijas valdība ir ļoti daudz darba ieguldījusi, lai šī valsts būtu drošs tūrisma galamērķis, bet ceļotājiem pirms došanās ceļojumā būtu ieteicams konsultēties ar speciālistu, lai gūtu skaidru priekšstatu par to, kur viņi dodas. Lai veiksmīgs ceļojums!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03594899sec.