Pieci iemesli, lai dotos ceļojumā uz Reikjavīku [2]

Reikjavīka ir Islandes galvaspilsēta un lielākā pilsēta, un atrodas valsts dienvidrietumos pie Faksafloji līča. Izņemot ziņas par pirmo salas pastāvīgo iemītnieku Ingolufru Arnarsonu, kas atrodamas ''Islandes Apmešanās grāmatā'', vēsturisku datu par jebkādu iedzīvotāju koncentrāciju Reikjavīkas teritorijā nav līdz pat 18. gadsimtam.

Lūk, pieci fakti par Reikjavīku, kas rosinās uz tās apskati:

Zilā lagūna

Zilā lagūna ir Islandē apskatītākā vieta. Tā ir ģeotermisks SPA, kurā ūdens temperatūra sasniedz no +37 līdz +39 grādiem (pēc Celsija) lielu siltumu. Ūdens ir piesātināts ar dažādām vērtīgām ārstnieciskām minerālvielām. 

Harpa

Harpa ir Reikjavīkas koncertu zāle, kas tika atvērta 2011. gadā. Koncertu zāle tika izveidota sadarbībā ar Dānijas-Islandes mākslinieku Olafuru Eliasonu, kurš smēlies iedvesmu ēkas fasādes izveidē no Islandes aizraujošajām gaismām un ģeoloģijas. Ēka sastāv vairāk kā no 1000 stikla blokiem, kas ik vakaru tiek apgaismoti ar LED lampiņām, radot iespaidīgu skatu.

Miera tornis

Miera tornis ir izveidots par godu Džonam Lenonam, un atrodas pāris minūšu brauciena attālumā ar prāmi no Reikjavīkas. Tornis ir cilindriskas formas, kur uz necaurspīdīga stikla ierakstīti miera vēstījumi 24 valodās.

Ziemeļblāzma

Esot Islandē, nav nepieciešams atrasties nekurienes vidū, lai redzētu ziemeļblāzmu – pietiks vien doties 45 minūšu braucienā ārpus Reikjavīkas, lai redzētu šo dabas brīnumu. Vislabāk ziemeļbāzmu iespējams vērot aukstās un skaidrās naktīs.

Zelta aplis

Zelta aplis ir populārākais tūristu maršruts īstiem dabas brīnumu baudītājiem. Tas ietver Tigvetlira Nacionālo parku, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā, kurā vairāk nekā 1000 gadus atpakaļ dabas radītā ielejā kopā sanāca pirmā islandiešu tautas sapulce, un, kur atrodas Eirāzijas un Ziemeļamerikas tektonisko plātņu sadures vieta. Dabas parkā atrodas Geizeru ieleja – viena no sešiem zemeslodes reģioniem, kuros var novērot šo ļoti reto dabas untumu - Zelta ūdenskritumu ar divām brīnišķīgām kaskādēm un Kerizas vulkāna krāteri, kur verdošas lavas vietā pašlaik atrodas ezers.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Travelnews.lv redakcija 06/10/2015 12:08 Paldies par aizrādījumu... ņemsim to vērā! Rakstu ir tulkojis cilvēks praksē un redakcija nav pienācīgi nokontrolējusi, lai gan fakti ir pārbaudīti.

2 Elina 06/09/2015 12:13 Atklati sakot brinos par raksta kvalitati, pareizak sakot - kvalitates neesamibu. Pirmkart, vai raksts tulkots ar google translate? un otrkart, vasaras laika rakstit par ziemelblazmu, kuru tiesam islande redzet sobrid nevar un Miera torni, kurs reali dzive ir gaismas stars vienu menesi gada. Vai tiesam Latvijas turisma portals nevar sagatavot kaut mazliet kvalitativakus rakstus, nevis aizpildit vietu, tikai lai butu kaut kas publicets. (atvainojos par garumzimju un mikstinajuma zimju neesamibu)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.85118103sec.