TOP pieci festivāli mūzikas gardēžiem

Ja esi izsalcis pēc mūzikas, mākslas un piedzīvojumiem – atliek vien izvēlēties galamērķi un mesties iekšā vasaras festivālu virpulī. Vasara ir iespēja piedzīvot unikālu pieredzi un baudīt pasaules mēroga zvaigžņu sniegumu. Viens no lielākajiem aviobiļešu rezervēšanas interneta veikaliem "Lidot.lv" apkopojis festivālus visām gaumēm, sākot ar blūza festivālu ASV un beidzot ar roka festivāliem Eiropā.

Čikāgas blūza festivāls

Jau kopš 1984. gada Čikāgas blūza festivāls joprojām ir pilsētas grandiozākais mūzikas festivāls, kas pulcina vairāk kā 500 000 blūza fanu, lai godinātu šī mūzikas stila leģendas. Šis ir pasaules lielākais un prestižākais blūza brīvdabas festivāls, kuru ik gadu apmeklē blūza leģendas un lielmeistari. Mūzika tiek spēlēta vienlaicīgi uz piecām dažādām skatuvēm, kur uzstājas blūza pasaules lielākās zvaigznes. Ja jūs plānojat doties uz Čikāgu jūnija vidū, tad šim pasākumam vēlams atlicināt 3 dienas sava laika. "Šis ir leģendārs festivāls, turklāt varam lepoties, jo 2005.gadā uz slavenās skatuves uzstājās arī starptautiski atzītā blūza grupa no Latvijas "Latvian Blues Band"," stāsta Lidot.lv direktore Ieva Keiša.

Festivāla norises laiks: 2015. gada 12.-14.jūnijs

Rokfestivāls "Download Festival"

"Download Festival" ir britu rokfestivāls, kas jau kopš 2003. gada norisinās Doningtonas parkā. Tas ir viens no lielākajiem un populārākajiem vasaras notikumiem roka un smagās mūzikas piekritēju vidū. Šī festivāla skatuves ir katra smagās mūzikas piekritēja sapnis, šogad trīs dienu laikā uzstāsies tādi pasaules roka un smagās mūzikas grandi kā "Slipknot", "Kiss", "Muse", "Billy Idol", "Marilyn Manson", "Thunder", "Slash" u.c. Šis festivāls pamatoti dēvējams par 21.gadsimta roka evolūcijas mājvietu.

Festivāla norises laiks: 2015.gada 12.-14.jūnijs

Mūzikas, mākslas un multimediju festivāls "Sonar"

Katalonijas galvaspilsētā Barselonā norisinās starptautiskais mūzikas, mākslas un multimediju festivāls "Sonar", kurš apjoma ziņā ir lielākais brīvdabas festivāls Eiropā. Turklāt pārsteidz ar unikālu formu un saturu. Īpaši tiek piedomāts par tehnoloģiju iespējām, piesaistot dažādu jomu māksliniekus ar kuru palīdzību tiek veidots starpdisciplinārs dialogs un iegūts spēcīgs rezultāts uz skatuves. Tas aptver visus vizuālās un skaņu mākslas žanrus un to elementus, sniedzot neaizmirstamu šovu.

Pateicoties "Sonar" organizatoru spējai pulcēt ļoti dažādus un ļoti spilgtus talantus, mūziķus, nekomerciālā kino un modernās mākslas pārstāvjus, katrs festivāls gūst neatkārtojamu individualitāti un noskaņu. Šis festivāls nereti tiek dēvēts par hipsteru un multimediju paradīzi. Šogad uz skatuves kāps "Skrillex", "The Chemical Brothers", "Duran Duran", "Hot Chip", "A$AP Rocky" u.c.

Festivāla norises laiks: 2015.gada 18.-20.jūnijs

Rokfestivāls "Provinssirock"

"Provinssirock" ir viens no lielākajiem roka festivāliem Somijā, kurš šogad norisināsies jau 37.reizi. 3 dienu ilgais festivāls notiek jau kopš 1979. gada. Interesanti, ka festivālu ik gadu galvenokārt organizē ap 400 brīvprātīgo, iespējams ir vērts apsvērt šādu avantūru kādai no nākamajām vasarām! Šeit ir uzstājušās tādas zvaigznes kā "Foo Fighters", "Linkin Park", "Nightwish", "Billy Talent" un "Serj Tankian". Savukārt šogad klausītājus priecēs pēdējo gadu mūzikas topu biežākie viesi kā "Muse", "Calvin Harris", "Passenger", "The Cardigans", "Apocalyptica", "Tyga" u.c.

Festivāla norises laiks: 2015.gada 24.-27.jūnijs

Rokmūzikas festivāls "Rock Wercheter"

Rock Werchter ir viens no lielākajiem ikgadējiem rokmūzikas festivāliem Eiropā. 2003., 2005., 2006., 2007., 2012. un 2014. gadā festivāls saņēma Artūra balvu kā Labākais festivāls pasaulē.

Šogad vērts mērot ceļu, jo mūziķu klāsts šajā festivālā ir tiešām bagātīgs! "Foo Fighters", "Pharrell Williams", "Florence + The Machine", "John Newman", "The Prodigy", "Lenny Kravitz", "Hozier", "Jessie J" un daudz citu populāro mākslinieku.

Festivāla norises laiks: 2015.gada 25.-28.jūnijs

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67160797sec.