Top pieci fakti par Salonikiem

No 2015.gada 5.jūnija airBaltic nodrošina lidojumus no Rīgas uz Salonikiem divas reizes nedēļā – piektdienās un sestdienās ar Boeing 737-300 lidmašīnu. Lidojuma ilgums ir aptuveni 2 stundas un 55 minūtes.  Lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājas lapā www.airbaltic.com.

1. Saloniki, saukti arī par Tesaloniku, ir otra lielākā pilsēta Grieķijā. Tā ir arī grieķu Maķedonijas galvaspilsēta un ietekmīgākais urbānais centrs visā valsts ziemeļu daļā. Pilsēta atrodas Termaikas līča ziemeļaustrumu malā, un tās dienvidrietumos slejas Hortiata kalns.

2. Saloniku valodu ievērojami ietekmējuši daudzie kaimiņi un dažādu tautību sajaukšanās gadsimtu garumā. Daudzus Salonikos ikdienā lietotus vārdus un frāzes nekur citur Grieķijā nedzirdēsi. Viens no tādiem ir Χαλαρά / Halará – īpašības vārds, kas nozīmē "uztver viegli"; ar šo vārdu pārējie grieķi trāpīgi apraksta Salonikus un to iedzīvotāju dzīves uztveri.

3. Saloniki, kā jau piekrastes pilsēta, ir attīstījusies par modernu metropoli, taču ik uz soļa jutīsi arī saglabāto bagātīgo vēsturi un kosmopolītisko garu – tās festivāli, pasākumi un rosīgā kultūras dzīve ir izslavēta tuvu un tālu. Šeit ik gadu notiek Saloniku Starptautiskā tirdzniecības izstāde, Saloniku Starptautiskais kinofestivāls un daudzi citi.

4. Saloniki ir Balkānu vēstures ievērojamāko notikumu epicentrs, un tas atspoguļojas pilsētas vaibstos. Ja priekšroku dodiet vēsturiskajam mantojumam, Salonikos jutīsieties kā paradīzē – Baltais tornis jūras krastā ir tikai viena no lietām, kas obligāti jāapskata, viesojoties pilsētā. Mūriem apjoztā Kastra (pils), saukta arī par Ano Poli jeb vecpilsētu, apmeklētājiem atklāj gan svarīgas Bizantijas laika baznīcas, gan pasteļkrāsās krāsotus koka namiņus. Galerija triumfa arka un tās Rotonda būvētas mūsu ēras 305.gadā par godu ģenerāļa Galerija militārajām uzvarām Romas impērijas austrumu provincēs.

5. Saloniku tradicionālos tirgus – ar stikla jumtu pārsegtais Modiano, arī raibais Kapani tirgus, kurā cieši sānu pie sāna saspiedušās raibas bodītes stiepjas, cik vien tālu skatiens sniedz, kā arī tikai gājējiem pieejamo Atonas laukumu ar tā pārtikas tirdziņiem un daudzajām tavernām. Noteikti nepalaidiet garām arī pastaigu pa pilsētas galveno iepirkšanās vietu Cimiski.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas, Viļņas, kā arī Baltijas piekrastes kūrortpilsētas Hēringsdorfas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51472592sec.