Pilsētas, kurās ceļotājiem zūd laika izjūta

Ceļojuma sākumā tev bija ieplānots konkrētā vietā pavadīt dažas dienas – tieši tik daudz, lai apskatītu templi, par kuru lasīji, kaulētos vietējā tirgū vai vienkārši apstaigātu pilsētas ievērojamākos kultūras objektus. Tomēr reizēm gadās tā, ka pienāk pēdējā ceļojuma diena, bet vietu, kurā atrodies, nepavisam negribas pamest. Tā notiek ne ar vienu vien tūristu, tādēļ iepazīstinām ar pilsētām, kurās nereti var zust laika izjūta, kā arī minam iemeslus, kādēļ no šīm vietām ir tik grūti aizceļot.

Ubuda, Bali, Indonēzija

Ubuda ir ideāls tūrisma galamērķis dzīves nomāktajiem, novārgušajiem vai vienkārši no ikdienas nogurušiem tūristiem. Pilsēta ir visai populārs tūrisma objekts, taču, pateicoties krāšņajiem hinduistu tempļiem, ziediem pildītajām ielām un interesantajiem atpūtas piedāvājumiem, tā vēl joprojām ir garīguma un miera pilna, tādēļ uz Ubudu var doties ikviens, kurš vēlas atjaunot savu garīgo un fizisko labsajūtu.

Ko redzēt un darīt:

Viena no vietām, ko vajadzētu apciemot, esot Ubudā, ir Sarasvates parka templis (Pura Taman Saraswati temple). Tas atrodas ļoti skaistā vietā – aiz ziedošiem lotosiem pildīta dīķa, un ir ideāla vieta, lai ļautos tradicionālo Bali deju priekšnesumiem.

Vēl ir vērts paciemoties Svētā pērtiķu meža svētnīcu (Sacred Forest Monkey Sanctuary), taču, ja dodies uz turieni, nav ieteicams līdzi ņemt ēdienu – tad tev nebūs miera no bezkaunīgajiem primātiem, kuri mēģinās izdiedelēt kādu kārumu.

Antigva, Gvatemala

Uz Antigvu vari doties, ja vēlies uzlabot savas spāņu valodas zināšanas vai arī iemācīties šīs valodas pamatus. Šī ir vieta, kura noteikti tevi pārsteigs ne tikai tās slaveno skolu, bet arī kultūrālo bagātību dēļ - jo pilsētas ielas ir bezgala krāsainas un dzīvības  pilnas. Pateicoties muzejiem, galerijām un reliģiskām ainām, Antigva vēsturiski ir tik nozīmīga, ka tā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Ko redzēt un darīt:

Antigvā ir desmitiem spāņu skolas, kurās vari mācīties valodu, no kurām vecākā ir Proyecto Lingüístico Francisco Marroquín. Tāpat noteikti atvēli laiku, lai apciemotu La Merced baznīcu, kura ir saules dzeltenā krāsā.

San Sebastiana, Spānija

Kamēr vienā vakarā baudīt dzērienus vairākos bāros šķiet normāli, ēšana vairākās vietās pēc kārtas ir visai neierasta parādība. Tomēr, ja nonāksi San Sebastianā, vairāku ēdināšanas iestāžu apciemošana vienā vakarā šķitīs visai loģiska. Šis Spānijas reģions ir labi zināms pintxos dēļ – garšīgiem, uzkodu izmēra gardumiem, kuri bieži vien tiek baudīti kopā ar vietējo vīnu, piemēram, Rioja vīnu. Pintxos bāri parasti ir mazi un pilni rosīguma, un tajos vienmērīgi cauri plūst cilvēki, kuri cienājas ar uzkodām un tad dodas jau uz nākamo bāru. Tūristiem vienlīdz pievilcīga varētu šķist gan dzīvīguma pilnā atmosfēra, kas valda šajos bāros, gan ēdiens, kas tajos tiek pasniegts.

Ko redzēt un darīt:

Dienu San Sebastianā var pavadīt kādā no tās pludmalēm – ģimenēm labāk izvēlēties La Concha pludmali (Playa de la Concha), bet aktīvākas atpūtas cienītājiem noteikti patiks sērfotāju iecienītā Playa de Gros pludmale. Savukārt vakari ir piemēroti tam, lai ļautos pinxto bāru valdzinājumam.

Sanpedro de Atakama, Čīle

Sanpedro de Atakama ir vieta, kura spēs pārsteigt pat tos ceļotājus, kuri šķietami ir redzējuši visu. Tajā tūristi varēs ļauties ļoti dažādiem un aizraujošiem skatiem – sākot ar milzīgām smilšu kāpām, sāls laukiem, līdz pat geizeriem, no kuriem ārā šaujas ūdens strūklas un kalniem, kuru galotnes klātas sniegiem. Atakamas tuksnesis, kurš aptver pilsētu, vides ziņā ir neviesmīlīgs, tādēļ daudziem ceļotājiem nav ne mazākās nojausmas par to, cik daudz patiesībā iespējams redzēt un darīt, bet, līdzko to izdodas atklāt, vairs nav nekādas steigas doties prom.

Ko redzēt un darīt:

Ja esi Atakamā, vakarā dodies uz Mēness aleju (Valley of The Moon) un vēro, kā saules riets iededz ugunīgās liesmās blakus esošos Andu kalnus. Vēl noteikti ir ieteicams doties skatīties zvaigznes, jo ir atzīts, ka tieši Atakama ir viena no labākajām astronomijas vietām pasaulē.

Braitona, Lielbritānija

Braitonai ir daudz dažādu „seju” – tā var būt gan ģimenei draudzīgs kūrorts jūras krastā, gan jautru un neaizmirstamu ballīšu paradīze. Šī pilsēta ir piemērota gan pastaigām pludmalē, gan kvalitatīvām iepirkšanām tūrēm, gan dzīrēm cilvēku pilnos bāros un aizraujošām izstādēm, šoviem un festivāliem, tajā skaitā arī vienam no lielākajiem praida pasākumiem pasaulē. Jebkurā gadījumā – lai kādas būtu tavas vēlmes, Braitonā tās varēs piepildīt.

Ko redzēt un darīt:

Viena no apskates vietām, kurām ir jābūt tavā listē, ir Braitonas karaliskais paviljons (The Royal Pavilion)- tajā var atrast gan šikas lietas, gan drēbes Tālo austrumu stilā, tādēļ paviljonu var uzskatīt par piemērotāko vietu, lai ar visām mielēm izbaudītu Braitonas eklektisko dabu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20573497sec.