Teroristi Tunisijas viesnīcā Hotel Riu Imperial Marhaba nogalina tūristus (video)

Visi tūristi, kuri ierodas Tunisijas trešajā lielākajā pilsētā Sūsā, vēlas baudīt pludmales atpūtu, kur pirmās viesnīcas ir celtas jau 60-jos gados. Tā ir studentu un rūpniecības pilsēta, kurā dzīvo apmēram 200 000 iedzīvotāju. Sūsā tūristiem patīk cietoksnis, mošejas un pilsētas ielu romantika. Pilsēta tika dibināta devītajā gadsimtā pirms Kristus dzimšanas. Savus ziedu laikus piedzīvoja Romas impērijas laikā, bet septītajā gadsimtā to ieņēma arābi. Pilsētas 2,25 km garais cietoksnis ir pasaules kultūrmantojuma UNESCO sarakstā kopš 1988.gada. No Sūsas pilsētas uz ziemeļiem 20 km garumā gar krasta līniju ir sabūvētas daudzas viesnīcas ar apmēram 40 000 gultas vietām.

Tieši šajā krasta līnijā atradās viesnīca ''Hotel Riu Imperial Marhaba'', kur arī 26.06.2015 notika terorakts, nogalinot (37) un ievainojot daudzus tūristus no Lielbritānijas, Vācijas, Beļģijas un citām valstīm.

Eiropas tūristi atpūtai Tunisijā izvēlas galvenokārt kūrortus Džerbā, Hammametā un Sūsā. Pēdējos 4 gados tūristi Tunisijā ir bijuši apdraudēti un nogalināti vairākas reizes, piemēram, šī gada martā starp parlamentu un Bardo muzeju terorists nogalināja 24 cilvēkus, kur 20 no tiem bija tūristi no kruīzu kuģa. Kopš tā laika daudzas kruīzu kompānijas vairs nepiestāj Tunisijā.

Daudzi drošības eksperti ar bažām raugās arī Ēģiptes virzienā, jo teroristi ar Rietumeiropas tūristu padzīšanu vēlas vājināt reģiona ekonomiku.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.646981sec.